31.10.2015

Halloween..


Halloweenin vietto ei ole oikein muodostunut itselleni mitenkään tärkeäksi tai merkitykselliseksi. Minulla ei ole tämän juhlan suhteen mitenkään pitkiä perinteitä, enkä muista lapsena koskaan viettäneeni Halloweenia. Omalla kohdalla Halloweenin juhlinta alkoi vasta äidiksi tulemisen jälkeen. Tiedän, että tuo jälkikasvu nauttii siitä, kun pääsee osallistumaan leivontaan ja koristeluun ja sen lisäksi vielä pukeutua hassusti, joten sen vuoksi tämmöiseen 'hömpötykseen' jaksaa itsekin ottaa osaa.


Meillä kuuluu Halloweeniin lasten askartelujen ja kirpparilta hankittujen koristeiden esille laitto. Lisäksi leivotaan jotain teemaan sopivaa. Tänä vuonna tehtiin viime vuoden tapaan keksejä, joita koristelimme yhdessä heti aamusta. Lisäksi jääkaapissa odottaa vielä kakkupohja, joka olisi tarkoitus koristella haamuksi. Vaikka tykkäänkin kovasti leipoa, en tämän kummempia Halloween herkkuja jaksanut väsätä, sillä eihän meille ole tulossa edes vieraita. Tarjoilut ovat aivan passelit tälle omalle porukalle. Koristelun suhteen mentiin ihan lasten ehdoilla. Näitä kun ei tarvitse katsella ympärillä kuin pari päivää, niin minulle on oikeastaan aivan sama, että miten ja mihin koristeet viritellään esille.


Tämän jonninjoutavan postauksen myötä halusin vain tulla toivottamaan hauskaa Halloweenia kaikille niille, jotka sitä viettävät!

Halloween keksejä

28.10.2015

Kymmenen kermakkoa


Järjestelin tässä joku aika sitten vitriiniä ja havahduin sellaiseen seikkaan, että minulla on kymmenen kermakkoa. Siis kymmenen! Oikeasti, kuka muka tarvitsee niin monta? No ilmeisesti minä tarvitsen, sillä sellaisen määrän olen onnistunut niitä kotiini haalimaan tässä viime aikoina. Paitsi että, tarpeellisuudesta on tässä kohdin turha puhua, sillä en keksi yhtäkään tilaisuutta, jossa olisi tarvetta niin monelle kermakannulle. Luulisin silti, että jokainen näistä pääsee vielä käyttöön, kukin omalla vuorollaan. Tosin käyttöä tulenee aika harvoin, sillä ei meillä arjessa näitä käytetä. Itsehän juon kahvini mustana, joten henkilökohtaisesti en käytä kermakkoa ollenkaan edes juhlissa. Mutta ovathan ne somia koristeita vitriinissä ja nättejä sekä tarpeellisia juhlakattauksessa, joten ei niiden hankinta mitenkään turhaa ole ollut. Taas harrastan tätä hyvin ontuvaa perustelujen keksimistä, sillä kyllä minä oikeasti tiedän, ettei ne mitenkään somalta näytä siellä yli täydessä vitriinissä ja kermakon esille vaativia juhliakin on ani harvoin. 
Näistä on näköjään muodostunut minulle uusi keräilykohde. En kylläkään ole mitenkään tietoisesti haalinut itselleni kermakoita kirppareilta, mutta silti niitä on tarttunut mukaan jokunen tässä alku kesästä lähtien. Kesän alussa löytämäni Kastehelmi kermakon jälkeen mukaani on lähtenyt kuusi muutakin kermakkoa. Kyllähän tässä seitsemännen viime kuukausina ostetun pikkuisen kannun kohdalla voinee jonkinlaisesta uudesta keräilykohteesta puhua, vaikka tarkoitus olisikin jättää nyt kermakkojen hankinta tähän. Saas taas nähdä, että kuinka tarkoitus ja toteutus tässäkin asiassa kohtaavat.. Toki minulla oli kermakoita ennen kesän alkua, joten nyt minulta löytyy niitä yhteensä jo kymmenen. Itse asiassa niitä olisi ollut enemmänkin, mutta järkevänä pistin muutaman kiertoon elokuun lopussa kirppiksellä.


Osan kermakoista olenkin jo esitellyt täällä blogissani aiemmin, mutta en suinkaan kaikkia. Uusin ostokseni on myös kallein hankkimani kermakko. Siitä pulitin peräti kaksitoista (12) euroa, joten kyseessä oli hieman hintavampi hankinta. Jouduin harkitsemaan aika pitkään, että raaskinko edes ostaa sitä, sillä mitään todellista tarvetta sille ei siis ollut, mutta kermakon ihanuus vei mennessään. Juuri tätä kyseistä Arabian Miranda -kuvioista sarjaa haluaisin löytää kirppareilta enemmänkin. Tuo kyseinen puhalluskuvio on mielestäni tosi nätti.

Arabian valmistamia on moni muukin kermakko löydöistäni. Yhden Arabian valkoisen kermakon jo esittelinkin aiemmin, mutta toinen Arabian valkoinen pullukan -mallinen kermakko siirtyi suoraan vitriiniin pesun jälkeen, joten se neljän (4) euron löytö on jäänyt aiemmin kuvaamatta. Arabian Pilvi kermakko löytyi vähän aikaa sitten viiden (5) euron hinnalla. Se oli vain niin söpö, etten voinut vastustaa sitä, vaikken varsinaisesti Pilvi-sarjaa kerääkään.
 

Myös Grapponioiden joukko on kasvanut kermakolla. Tämä kirkkaanvärinen kannu ehti olla aika kauan tuossa lähikirpparilla myynnissä. Myyjä pudotti sen hintaa tasaisesti alaspäin useampaan otteeseen ja kun hintalappuun oli piirtynyt hinnaksi kuusi (6) euroa lähti kermakko samantien matkaani. Kuusi euroa oli mielestäni jopa aika edullinen hinta täysin ehjälle Grapponia -kermakolle, sillä monesti juuri Grapponiat maksaa maltaita. Alku syksystä löytynyt Okran värinen Palapeli-sarjan kermakko ehtikin vilahtaa jo jossain postauksessa, mutta ennen tätä kesää hankkimani pikkuiset kermakannut eivät olekaan täällä blogissani näkynyt. Eli näiden muutaman kuukauden aikana tehtyjen löytöjen lisäksi minulta löytyy vitriinistä myös Myrna sarjaan kuuluva kermakko, Riihimäen Lasin Kirsi kermakko sekä joku Riihimäkeläinen kermakko, jolle en tiedä nimeä. Myrnaa lukuun ottamatta kaikki kermakot ovat kirppislöytöjä. Myrnan on äitini lahjoittanut minulle joskus.


Toivottavasti yhtäkään ihanaa kermakkoa ei tulisi enää kirpparilla vastaan, sillä minulta loppuu kohta säilytystila kesken ellen sitten löydä toista vitriiniä jostain. Säilytystilaa isommaksi ongelmaksi nousee ehkä itsekuri. Itsekuria, sitä tosiaan tarvitsisin, jotta malttaisin jättää ihanuuksia ostamatta. Olisi hyvä oppia noudattamaan sitä, ettei kaikkea ihanaa tarvitse itse omistaa, ja että tyytyisi toisinaan vain kauniiden esineiden ihasteluun omistamisen sijaan. Siinäpä minulle tavoitetta.  

Kymmenen kermakkoa

26.10.2015

Nupit ja muut


Olisikohan taas aika laittaa uusimpia kirppislöytöjä tänne? Edellisestä postauksestakin on jo näköjään kulunut yli viikko ja tässä ajassa olen toki ehtinyt tekemään monta kivaa kirppislöytöä. Tänään olikin hyvä kuvata näitä viime aikoina tehtyjä löytöjä, kun luonnonvalo oikein tulvi ikkunoista sisään. Melkein kaikki löydöistä on tehty tässä viikon sisään, mutta onpa joukossa joku aiemmin esittelemättä jäänyt ostoskin.

Tuttuun tapaan mukaani on lähtenyt kaikkea värikästä..


Nämä retrot punaiset jakkarat lähtivät matkaani vaivaisella euron (1e) kappalehinnalla. Minusta nämä ovat todella söpöt ja toivoisin löytäväni näitä lisää. Haluaisin löytää näitä myös selkänojallisina versioina -etenkin sellainen pikkuinen lastentuoli olisi haaveissa. Joskushan näihin kirppareilla törmää, mutta liian usein aivan mahdottomin hinnoin, mutta onneksi välillä sattuu näitä edullisiakin jakkaroita kohdalle.


Tämä yllä olevassa kuvassa näkyvä hyrrä löytyi kahden (2) euron hintaan. Ulkomuoto on kovin retro, mutta veikkaan, että tämä taitaa olla uusiotuotantoa, sillä olen nähnyt jossain nettikaupassa myytävän tämmöisiä melko samanlaisia hyrriä uutena. Aika suloinen lelu, vaikken olekaan kovin vakuuttunut tämän lelun kestävyydestä.

Sini-punakuvioinen tarjotin päätyi ostoskoriini, vaikka se olikin jo parhaat päivänsä nähnyt. Tästä naarmuisesta tarjottimesta maksoin kaksi (2) euroa. Ihan kiva lisä tarjotin -kokoelmiini.

Nämä Arabian Br-mallin kupit ovat ihanat. Näitä minulta löytyi ennestään kaksi pikkuvikaista kuppia, mutta nyt vihdoin löytyi kaksi ehjääkin. Näistä kupeista tasseineen maksoin yhteensä yksitoista (11) euroa. Viisi ja puoli euroa (5,50e) oli mielestäni vielä ihan passeli hinta yhdelle setille.
Arabian Sirkku-sarja on sellainen, jota mielelläni toivoisin omistavani paljon. Tähän mennessä olen onnistunut keräämään kyseistä sarjaa tämän uuden neljä (4) euroa maksaneen pullalautasen lisäksi vain sokerikon ja yhden tassin. Alkutekijöissään siis tämä Sirkku -sarjan keräily.

Aarikan ruskearaidallista peltipurkkia olin ehtinyt metsästää jo pitkän tovin. Koska purkki oli sellainen, jonka kovasti halusin kokoelmiini, suostuin maksamaan siitä kahdeksan (8) euron pyyntihinnan. Tämä oli kyllä kallein koskaan ostamani Aarikan peltipurkki. Priimakuntoisesta purkista ei kahdeksan euroa olisi kovinkaan paha hinta, mutta minun löytöni ei tosin ole aivan priima.


Näistä pallon -mallisista nupeista maksoin yhteensä neljä (4) euroa. Nyt pitäisi vielä keksiä, että mihin käyttöön nämä tulisi. Tai varmaankin johonkin lipastoon nämä laitan vetimiksi, mutta pitäisi vielä löytää se sopiva lipasto näille. Toisaalta näistä syntyisi hauska naulakkokin. Tunnistaako joku kuvan perusteella, että onko nämä nupikat jotain uutta tuotantoa? Olisin iloinen, jos näitä löytyisi lisää, joten siksi toivoisinkin, että nämä ovat jonkun liikkeen valikoimissa vieläkin. Omat pika googlaukseni eivät tuottaneet tulosta eli en siis onnistunut löytämään samanlaisia vetimiä netistä. Veikkaan, että vika on tosin omissa googlaus taidoissani..

Sellaisia olivat tämänkertaiset löytöni. Olen edelleen sitä mieltä, että minulla on ollut hyvää tuuria löytöjen suhteen tässä kuluneena syksynä ( Voi tosin olla, että en ole päässyt liiaksi huimien löytöjen makuun, jolloin nämä ihan tuiki tavalliset löydötkin tuntuvat omasta mielestä hyviltä löydöiltä)..

P.s. Kiva, että tänne on taas ilmestynyt mukaan uusia lukijoita. Tervetuloa!

18.10.2015

Uutta keittiössäHavahduin eilen sellaiseen ongelmaan, että meidän tavarat eivät enää mahdu minnekään esille. Akuutimpana tämä ongelma oli juuri keittiön kohdalla. Olen nimittäin onnistunut haalimaan keittiöön jos jonkinmoista purkkia, purnukkaa, pannua ja kulhoa. Tykkään myös säilyttää nuo värikkäät kirpparilöytöni keittiössä esillä, enkä halua moisia ihanuuksia piilottaa kaappien syövereihin. En siis pitänyt sitä todellisena vaihtoehtona, että olisin säilönyt ison osan tavaroista kaapin sisään. Kivat tavarat ansaitsevat olla esillä! Olin jo alkanut pinota päällekäin kaikkia esillä olevia tavaroita, mutta sillä tavoin ne eivät päässeet mielestäni tarpeeksi esiin. Eilen sitten keksin, että kyllähän tuon yhden vanhan keittiönkaapin päälle mahtusi hyllykin.

Pitkään ei tarvinnut pohtia, että mistäs siihen hylly saataisiin. Muistin, että meillähän on varastossa yksi naulakko vanhus, joka on odottanut jo tovin esille pääsyä. Alunperin kaavailin tätä naulakkoa eteiseen ja sinne se saattaa vielä joskus päätyäkin, mutta nytten se saa toimittaa hyllyn virkaa keittiössämme. Aika somaltahan se tuossa kaapin päällä näyttää varsinkin nyt, kun se sai päällensä kasan vanhoja peltipurkkeja.


En tehnyt naulakolle mitään muuta, kuin vain pesin siitä liat pois. Olisihan sitä voinut hieman entisöidäkin ja laittaa vaikka uutta väriä pintaan, mutta en jaksanut tehdä sille vielä mitään (ilmeisesti tällä kertaa oli niin kiire laittaa hylly paikoilleen, etten malttanut sille nyt mitään tehdä, vaikken tunnustaudukaan normaalisti sisustuksen tai minkään muunkaan suhteen 'kaikki mulle nyt heti' tyypiksi). Voi olla, että jatkossakin annan naulakon olla entisellään, sillä tykkään kyllä tuosta rosoisesta ulkonäöstä. Toinen vaihtoehto on kyllä olemassa, että otan tuosta naulakosta vain nuo koukut talteen ja siirrän ne johonkin topakampaan naulakko vanhukseen. Toistaiseksi naulakko saa olla ihan vain tuollaisenaan paikoillaan juuri tuossa, mihin se tuli laitettua.


Huomaatte varmaan kuvista (ainakin te, jotka olette jo pidempään blogiani seuranneet), että keittiööni on ilmestynyt yksi ihanuus, jota olen haikaillut jo pitkään. Vihdoin minullakin on Finelin sydänkuvioinen kulho! Olen aika onnellinen tuosta kulhosta, jonka netin välityksellä löysin. Kolmeakymmentä (30) euroa en pitänyt pahankalliina tästä sydämin kuvioidusta emalikulhosta, sillä tämä taitaa olla aika haluttua tavaraa keräilijöiden keskuudessa ja hinnat sen mukaiset. Onhan tämä toki kaikkein kallein emali ostoksistani ikinä, mutta siltikään en kadu, että laitoin kolmekymppiä kulhoon, joka ei ole edes priima. Kulho on toki käyttökuntoinen. Eihän ne sisällä olevat naarmut paljoa haittaa ja ulkopuolellakin oleva pieni emalikolhu on onneksi pohjassa, eikä se sieltä juuri mihinkään edes näy.

Kuvissa näkyy myös toinen emali ostokseni. Tuon ihan pikkuisen valkoisen kulhon löysin kuluneella viikolla SPR:n kirpputorilta. Pidin kolmen (3) euron hintaa erittäin kohtuullisena ja oikeastaan ihmettelin, että miten SPR:ltä löytyikin jotain niin edullisesti. Pikkuisen isompaa valkoista kulhoa en enää raaskinut sieltä ostaa, sillä se oli hinnoitelu maksamaan lähemmäs kaksikymppiä (20). Hinnoittelu oli tosiaan kummallista, sillä tämä ostamani pikkuruinen kulho oli huomattavasti paremmassa kunnossa, kuin se sinne myyntiin jäänyt naarmuinen toverinsa.
 
Finelin sydänkulho 30€ ja valkoinen pikkuinen kulho 3€
Kuvissa näkyvä oranssi Aarikan Tuliaispurkki ei ole tainnut aiemmin kuviin eksyä. Sen löysin jo joku aika sitten kirpparilta viiden (5) euron hintaan. Ihan passeli hinta priimakuntoiselle purkille. Hyllyllä vilahtaa myös toinen peltipurkki löytö, joka on jäänyt aiemmin esittelemättä. Tämä retro kukkakuvioinen purkki maksoi kolme (3) euroa. 

Kylläpä tällaiset pikkuiset jutut piristävätkin keittiön ilmettä. Tai no, sydänkulhon löytyminen oli minulle ehkä suurempi kuin mikään pikku juttu, vaikka se loppujen lopuksi onkin vain yksi pieni yksityiskohta kaikkien muiden värikkäiden tavaroiden joukossa. Minusta on vain oikeasti aika mahtavaa omistaa vihdoin tuo sydänkulho, jota olen vuosia kuolannut. Minua rupeaa jo pikku hiljaa joulututtamaan, varsinkin kun katselen tuota uutta sydänkulhoa ja kaikkia muitakin punaisia juttuja, joita hyllyllä nyt on. Mutta kohtahan se joulu taas tulee, joten voihan sitä jo hiljalleen jo käydäkin fiilistelemään.

16.10.2015

Vastaanotettu Liebster Award haaste

Ripakinttu retrohuuruissa -blogin pitäjä nakkasi minulle haasteen ja otin sen tietysti ilolla vastaan. Kiitos haasteesta Ripakinttu!Liebster Award on lähtöisin Saksasta ja "liebster" tarkoittaa rakkain. Liebster Award -palkinnon idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen sekä pienempien blogien näkyvyyden lisääminen. Palkinto annetaan bloggaajalta toiselle. 


Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 5 - 11 Liebster Award -palkinnon ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa. 
4. Keksi 11 uutta kysymystä bloggaajille.


 Tällaisilla kysymyksillä Ripakinttu minua heitti: 

1. Mikä on mielestäsi parhainta kirppistelyaikaa? Mikä vuodenaika ja mikä aika päivästä?

Kirppistelyhän on sellaista hommaa, ettei koskaan voi tietää, että mitä eteen tulee, joten hyviä löytöjä voi oikeastaan onnistua tekemään koska vain, joten sinänsä parhaan ajankohdan nimeäminen ei ole ihan helppoa. Helpompi olisi sanoa, että milloin on huonointa aikaa tehdä löytöjä ja minulle se on ollut joulun seutu. Joulun tienoilla moni täälläpäin oleva kirpputori hiljenee toden teolla ja suurimmaksi osaksi saakin kierrellä katselemassa joko tyhjiä pöytiä tai sitten niitä ainaisia trokareiden pöytiä, joista minä en ostettavaa löydä.


Kesä on parasta aikaa juuri pihakirppareiden ja kirppistapahtumien kiertämiseen luonnollisesti sen vuoksi, että enitenhän niitä kesäisin järjestetään. Minulle tämä alku syksy on ollut aikamoista löytöjen tekemisen aikaa tänä vuonna. Toisaalta myös keväisin löytää vaikka ja mitä, kun ihmiset innostuvat tekemään perusteellisia kevätsiivouksia ja siinä vaiheessa kirpparille roudataan kaikenlaisia aarteita niin vintiltä, autotallista kuin kotoakin.

Kellonajallisesti paras hetki on tietenkin kiertää silloin, kun kirpparille tulee uutta tavaraa myyntiin. Eli jos uuden kirpparipöydän saa käydä täyttämässä vasta silloin, kun kirppari sulkee maksavilta asiakkailta ovet, on paras hetki mennä tutkimaan kirppari tarjontaa heti aamulla. Jos taas pöydän saa mennä laittamaan vaikka tuntia-paria ennen sulkemisaikaa, on silloin se paras hetki mennä kiertelemään ja napsimaan heti tuoreeltaan parhaat löydöt päältä.

Itse kiertelen mieluiten iltaisin kirppareita juuri ennen sulkemisaikaa. Menen kyllä sen verran hyvissä ajoin, että ehdin rauhassa kiertää. Aamuisin käyn vain satunnaisesti kirppistapahtumissa viikonloppuisin, mutta viikolla olen niin mukavuuden haluinen, että nautin aamuista mieluiten pitkään jälkikasvun kanssa kotona, kuin että heti lähdettäisiin tarpomaan jonnekin. ( Jestas, tämä oli vasta ensimmäinen kysymys, mutta sain tähänkin jo näin pitkän vastauksen aikaiseksi. Lienee syytä jo tässä vaiheessa  varoittaa, että tästä muuten tulee piiiiitkä postaus).


Kuluneena syksynä olen tehnyt monia hyviä kirppislöytöjä 


2. Mikä on tämän hetken polttavin materiaalinen haaveesi?

Tämä on todella paha kysymys, sillä minulla on paljon haaveita. En osaa nyt sanoa, että mikä näistä on se kaikkein polttavin, mutta jospa kertoisin muutaman jutun, joita oikein kovasti haluaisin saada. Isoin materiaalinen haave olisi saada Smegin jääkaappi, sillä se viehättää minua ulkonäöllisesti. Myös Mademoiselle tuolia olen etsinyt jo vuosia, joten sekin on aika polttava haave. Myös Eero Aarnion suunnittelema Pony alkuperäisessä koossaan olisi sellainen, josta olen haaveillut lapsesta asti. Pienemmistä haaveista voisin mainita Iran leipälaatikon, Finelin tattikulhon ja sellaisen retron pupukuvioisen kankaan. Nämä tuli vain ensimmäisenä mieleen, mutta minulla tosiaan riittää näitä haaveita. Ja onneksi riittääkin, sillä kirppareiden kiertely on huomattavasti mukavampaa, kun on paljon kaikkea mitä etsii ja mistä haaveilee..

Tällainen Pony isona olisi haaveissa

 3. Kuinka paljon aikaa kulutat blogimaailmassa pyörimiseen (sekä omaa blogia kirjoittaen että muiden blogeja lukien)?

Tosi hankala arvioida, sillä en katsele kelloa silloin kun kirjoitan tai luen toisten blogeja. Kyllähän blogimaailmassa pyörimiseen menee useampi tunti viikossa. Toisinaan, jos minun seuraamani blogit ovat päivittäneet ahkeraan ja jos itsekin väsään postausta, saattaa illalla hujahtaa parikin tuntia koneen ääressä blogien parissa. Vastaavasti joukossa on myös päiviä, jolloin blogit jäävät kokonaan väliin.4. Onko joku toinen kirppistelijä joskus vienyt nenäsi edestä jonkun tavaran, jonka olisit ehdottomasti halunnut?

Valitettavasti on ja se on ihan kamalaa! Viimeksi niin kävi sellaisen vanhan maustelokerikon kohdalla. Bongasin vanhan lokerikon jo kaukaa ja yritin nätisti syöksyä sen luokse, mutta joku ehti ensin. Kyllä muuten harmitti, mutta mielessäni toivoin, että toivottavasti se oli niin kallis, etten olisi kuitenkaan raaskinut sitä ostaa. Ja ehkä eteeni tulee vielä joskus edullinen lasikannuilla oleva maustelokerikko.

Mieleeni muistuu toinenkin tapaus, jonka olen aiemminkin täällä kertonut. Joskus löysin itselleni viidellä (5) eurolla ehjän luumu -kuvioisen Pomona-purkin, josta uupui vain kansi. Laitoin purkin jotenkin ajatuksissani pöydälle ostoskorin sijaan, kun kävin etsimään vaatekasojen alta, että löytyisikö purkille vielä kansikin. No harmi oli melkoinen, kun tajusin, että jonkun käsi kurkotti purkin itselleen takaani, kun minä mylläsin vaatekasoja läpi. Oma oli mokani!5. Mikä on lemppari kirppiksesi?

Minulla on parikin lemppari kirpparia. Molemmat niistä sijaitsee Keski-Suomessa, mutta sen tarkemmin en halua kirppareiden nimiä eritellä, sillä en ole ainakaan vielä kertonut tarkemmin, että missä asun ja mitä kirpputoreja kierrän. Molemmat lempparini ovat ihan tavallisia keskikokoisia itsepalvelukirpputoreja. Tosin yhden lempparin voisin kyllä kertoa ja se on Nakkilan vammaiset ry:n kirpputori Nakkilassa. Sitä itse asiassa hehkutinkin jo huikein kirppisreissu ikinä postauksessa.
6. Mikä on uskomattomin hintapyyntö, johon olet kirppiksellä törmännyt?

Törmään tuon tuosta aivan älyttömiin hintapyyntöihin. Toiset yllättävät sillä, että miten edullisesti jotain onkaan myynnissä, mutta huomattavasti useammin törmää niihin ihan hupsuihin hintapyynteihin. Olen nähnyt vaikka kuinka usein pyydettävän montaa kymmentä euroa muumimukeista, joita saa vielä kaupasta tarjouksesta kympillä. Myös Kartio juomalasien hinta monesti tuplaantuu, kun ne päätyy kirppispöytään. Uusin uskomattomin hintapyyntö on parin viikon takaa. Silloin näin pienen vanhan Arabian kastikekulhon myynnissä tuossa lähikirpparilla. Kulhosta puuttui nokasta sekä pohjasta iso palanen ja pienempiä paloja sieltä täältä. Kulho oli myös krakeloitunut ja kyljessä ollut kuva oli aivan haalistunut. Kaiken kukkuraksi se oli vielä haljennut ja liimattu joskus kasaan. Hintaa tällä houkuttelevalla kokonaisuudella oli 'vain' kahdeksankymmentäviisi (85) euroa. Se oli tosiaan aika uskomaton hinta! Astiataivaassa samanlaisen ehjän ja hyväkuntoisen hinta näytti olevan kuudenkympin (60) kieppeillä.

Nämä kuvan kupit olivat edullinen löytö, monesti juuri Arabian astioita näkee myytävän  uskomattoman kovilla hinnoilla kirppareilla..
7. Oletko koskaan tavannut naamatusten ketään toista kirppistelijää, johon olet tutustunut netissä?

En ole, mutta minusta voisi olla hauskaa tavata joskus joku toinenkin kirppistelijä. Luulen, että vaikka tuntemattomia keskenään oltaisiinkin, niin juttu samanhenkisen ihmisen kanssa luistaisi. Toisaalta olen ujohko tapaus, joten en tiedä, että miten rohkenisin mennä tapaamaan jotain nettituttavaa.
8. Mikä on ykköskeräilykohteesi?

Tämä on todella paha kysymys. Keräilen niin paljon kaikkea ja ne kaikki ovat omalla tavallaan tärkeitä ja mieluisia keräiltäviä minulle, joten en osaa pistää niitä tärkeys järjestykseen. Keräilen ympärilleni ihania ja värikkäitä tavaroita, joista mitään en keräile kuitenkaan niin tosissani, että olisin valmis käyttämään huimia summia ostoksiin, jotta saisin jonkun tietyn kokoelman kasaan. Kotimaiset vanhat emaliset jutut ovat kyllä sellaisia, joita ehkä eniten tällä hetkellä etsin, joten sanotaan nyt, että tänään se on minun ykköskeräilykohteeni.

Emaleita keräilen mielelläni. Kuva on Keräilyn kätköistä -näyttelystä 
9. Mitä tapaat tehdä ylimääräiselle ja turhalle tavaralle, josta haluat päästä eroon?

Jes, tähän väliin tuli helppo kysymys! Vien aina kaiken turhan ja ylimääräisen perinteiselle kirpparille myyntiin. Tai no, ihan ensin kysyn tuttavilta, että tarvitsevatko he jotain näistä myyntiin menevistä jutuista ja kun vastaus on ei, niin vien tavarat kirpparille. Joskus siskoni saattaa huolia jotain minun vanhoja juttuja, mutta muuten saan ihan rauhassa myydä kaiken turhan pois, sillä minun tuttavani eivät niin välitä  toisten vanhoista tavaroista. Varaan aina tavallisen kirpputoripöydän, sillä en yleensä tule lähteneeksi mihinkään tapahtumaan myymään, sillä olen mielummin ostajan roolissa moisissa tapahtumissa. Isompia tavaroita, kuten huonekaluja myyn Torin kautta ja joskus vuosia sitten tuli käytettyä Huutonettiä enemmänkin tavaroiden myyntiin.10. Millainen olisi unelmiesi kirppisreissu?

Sellainen, että lähdettäisiin koko perheenä automatkalle kiertämään kirppareita ympäri Suomea ja vielä rajojen ulkopuolellekin Eurooppaan. Matkalla seurattaisiin kirppiskylttejä ja katsottaisiin myös etukäteen netistä, että missä kirpputoreilla käytäisiin. Reissuun sisältyisi paljon kirpputoreilla vierailuja, huikeita löytöjä ja matkassa hyvin viihtyvä perhe. Sellainen parin viikon reissu, jossa ei olisi rahasta huolta ja lämmin kesäinen sääkin suosisi ajellessa kauniissa maisemissa kirpparilta toiselle. Sellainen olisi minun unelmien kirppisreissu!

Unelmien kirppisreissu olisi yhtä herkullinen kuin tämä tekemäni kesäkurpitsa leivos
11. Minkätyyppisiä blogeja tykkäät seurata?

Tykkään lukea muun muassa blogeja, joissa esitellään kirpputorilöytöjä, retroillaan, sisustetaan, leivotaan, tehdään hienoja käsitöitä ja muitakin diy-juttuja. Tykkään seurailla oikeasti aika monenlaisia blogeja.

 http://3.bp.blogspot.com/-W-TdaN2AbUE/VO3YyzE4wiI/AAAAAAAAAXY/nMAV5oKyGmc/s1600/IMG_5406.JPG

Ihan en pysty näitä sääntöjä noudattamaan, sillä en keksi viittä saati yhtätoista blogia, jolle haasteen laittaisin menemään. Heitän haasteen eteenpäin seuraaviin blogeihin: Dreaming all day long, Sisustussoppa ja Rautatieläistalo.

Tässä olisi ne yksitoista (11) kysymystä:

1. Paras kirppislöytösi ikinä? Tai parhaat, jos yhtä on vaikea nimetä?
2. Mihin kohtaan/huoneeseen olet erityisen tyytyväinen sisustuksessa?
3. Onko kodissanne jotain kohtaa, johon et ole tyytyväinen? Miksi et?
4. Mikä on tällä hetkellä suurin haaveesi, jonka toivoisit kirpparilta löytävän?
5. Minkä uuden taidon haluaisit oppia?
6. Onko sinulla jokin sisustusinhokki?
7. Onko sisustusmakusi pysynyt pitkään samana vai vaihteleeko se usein?
8. Onko sinua jäänyt harmittamaan joku erityinen ostos, jonka jätit aikoinaan hankkimatta?
9. Kuka päättää kotinne sisustuksesta? 
10. Mistä olet innostunut tällä hetkellä?
11. Rakkain asia (materiaa)  kotona? Siis sellainen, josta et milloinkaan luopuisi?

Toivottavasti haaste otetaan ilolla vastaan! Mutta jättäkää haaste toki huomioimatta, jos koette, ettei tämä ole ihan teidän juttunne.

Kuvat ovat aika sekalaista seurakuntaa. Valitsin vain koneelta valmiita kuvia, enkä lähtenyt nyt uusia räpsimään, sillä en ehtinyt kuvaamaan päivänvalon aikana. Yritin valita sellaisia kuvia, jotka eivät ole aiemmin täällä näkynyt ja osittain siinä onnistuinkin. Osa kuvista on täällä vilahtanut jo aiemmin, mutta eihän se varmaan haittaa. Pääasia lienee, että kuvia on, sillä muutoin tämä pelkkä teksti voisi olla aika puuduttavaa luettavaa!  

Hyvää viikonloppua kaikille blogini lukijoille! Ottakaahan rennosti..