29.9.2015

Vegeta, Vegeta, Vegeta!Täällä sitä taas ollaan - onneni kukkuloilla! Syy tähän mahtavaan fiilikseen, joka on saanut posketkin kipeäksi hymyilystä, on tietysti se, että löysin vihdoinkin oman Vegeta-kattilan kirpputorilta. Tuota kattilaa olen haikaillut vuoden jos toisenkin. Monesti olen pyöritellyt kirpparilla käsissäni kyseisiä kattiloita, jotka ovat olleet toinen toistaan pahemmassa kunnossa ja hinnoiltaan kuitenkin viidenkympin tuntumassa. En ole ollut valmis maksamaan niin hurjia summia kattilasta, joka on ollut kauttaaltaan täynnä emalilohkeamia, naarmuinen, pohjasta täysin ruskea ja ruosteinenkin vielä. Edellä kuvaillun kuntoista kattilaa en todellakaan ole tosissani edes harkinnut ostavani, vaikka Vegetan löytäminen onkin ollut pitkäaikainen haaveeni. Eniten minä olen etsinyt sellaista käyttökuntoista kattilaa passeliin hintaan ja nyt minä sitten löysin sellaisen. Tosin kukkaruukuksi kelpuuttaisin huonommassakin hapessa olevan kattilan, mutta en minä sellaisesta olisi valmis maksamaan montaakaan euroa.Lähdin eilen aamupäivästä käymään yhdellä lempi kirppareistani. Kiersin kirpputorin läpi tavalliseen tapaan ja tein koriini joitain löytöjä (niistä muista löydöistä voisin yrittää kirjoittaa jossain vaiheessa, mutta tämän postauksen omistan vain ja ainoastaan Vegetalle). Kun olin saanut kirpparin koluttua läpi jokaista pöytää myöten, olin jo menossa kassalle. Huomasin kuitenkin kassalle kertyneen hieman jonoa, joten päätin lähteä kiertämään alusta jokusen pöydän välttääkseni seisoskelua kassajonossa. Onneksi palasin kiertämään, sillä siellä minua odotti Finelin ihana Vegeta-kattila, jota eräs vanhempi setä oli juuri asettelemassa pöytäänsä. Voi mikä onnentunne valtasi koko kehon, kun näin sen kattilan. Tottakai hintalappuun katsominen jännitti hieman, mutta ajattelin, että jos pyynti on kova, voisin koittaa tinkiä siitä, kerta myyjäkin sattui olemaan siinä paikalla. No ei tarvinnut tinkiä. Ei tosiaankaan, sillä hintalappuun oli kirjoitettu oikein passelit numerot: kuusitoista euroa ja kahdeksankymmentä senttiä (16,80). Ei mitenkään kova pyynti kattilasta, joka näytti ulospäin aikalailla priimalta.Sisäpuolelta kattilaa ei voi luonnehtia priimaksi, mutta melko hyväkuntoiseksi kuitenkin. Kattilan sisässä on käytöstä tullutta naarmua, mutta siitä puuttuu tyystin ruostepilkut, tummumat ja emalilohkemat -kuinka hienoa! Kannesta on kylläkin lohjennut pikkuinen emalin palanen pois, mutta se ei haittaa mitään. Käyttökelpoinenhan tämä tosiaan on ja siinä tullaankin keittämään jatkossa eräskin soppa. Varmasti maistuu keitotkin oikein ekstra hyviltä, kun tällaisessa kattilassa ne keittelee.

Otettuani kattilan omaan ostoskoriini ja kiiteltyäni vuolaasti sitä eläkeläistä mieleisestä kattilasta päädyin vielä katsomaan, että olisiko kyseinen herra lisännyt pöytään joitain muitakin aarteita. No ei ollut ja matkaani lähti pöydästä 'vain' kattila. Olin jo pelkkään kattila löytööni niin tyytyväinen, ettei minua ollenkaan harmittanut, ettei siitä enää muuta tarttunutkaan mukaani. Viimeinen vilkaisu pöytään päin sai minut vielä entistäkin iloisemmaksi, sillä huomasin pöydässä olevan -50% lapun. Siis aivan uskomatonta, löysin siis edullisen Vegetan ja sain sen vielä puoleen hintaan. Aivan käsittämätön tuuri kyllä kävi! Kahdeksan euroa ja neljäkymmentä senttiä (8,40€) se on aika vähän se, kun tietää, että mitä näistä yleensä pyydetään. Kylläpä löytyi kattila huokeaan hintaan. Huikeeta, eihän tähän voi muuta todeta..

Käyttökelpoinen Finelin Vegeta -kattila 8,40€ 


P.s. Tervetuloa uudet lukijat! Se, kun huomaa, että tämä oma pikku blogini on jossain blogissa lemppari blogi -listalla tai se, kun lukijamäärät kasvaa, lämmittää mieltäni ihan samalla tavoin kuin nämä huikeat kirppislöydöt!  

26.9.2015

Tavarat löytävät paikkansaTässä jokunen viikko sitten meillä juhlittiin syntymäpäiviä. Juhlia varten tuli tietysti siivoiltua koko koti putipuhtaaksi. Tarkennettakoon nyt vielä, että kyllä meillä mulloinkin siivotaan, kuin pelkästään juhlia varten.. Siivoamisen lisäksi innostuin myös järjestelemään hyllyjä uudelleen, sillä se nyt on vain piristävää vaihdella tavaroiden paikkoja. Piristyksen lisäksi yhtenä syynä järjestyksen muuttumiseen olivat myös uudet kirppislöydöt, jotka halusin toki saada hyllylle kauniisti esille. Uusista kirppislöydöistä sekä yleisestä siisteydestä innostuneena päätin myös ottaa muutaman kuvan kodistamme.

Kuvissa näkyy jotain esittelemättömiä kirppislöytöjä. Niitä taitaa olla muistaakseni vihreä Aarikan peltipurkki, joka tarttui elokuussa mukaan kirpparilta jotakuinkin seitsemällä (7) eurolla. Myöskään ostamani punainen Pehtoori ei ole tainnut aiemmin kuviin eksyä. Pehtoorissa on kahvassa pientä vikaa, mutta muuten se on priima. Tämä pääsee niin ehdottomasti käyttöön vielä, eikä sen kohtaloksi koidu pelkästään koristeena toimiminen. Tämä pikkuinen punainen Pehtoori on kyllä yksi lemppari pannuistani. Pidin löytöäni myös sangen edullisena, sillä pienen tinkimisen jälkeen maksoin siitä vain kympin. Myös kuvissa esiintyvä kukkakuvioinen Finelin emalipannu on tainnut jäädä esittelemättä. Tämän sain itselleni kesällä vaihtokauppojen seurauksena. Rahaa tästä en maksanut siis yhtään, mutta kolmesta pikkuisesta emalisesta yksivärisestä kulhosta jouduin luopumaan saadakseni tämän pannun. Mielestäni ihan passeli vaihtokauppa, sillä tämä pannu on ihan kohtuullisessa kunnossa, kun taas vaihdossa antamani kulhot olivat jo parhaat päivänsä nähneet.


Pieni Pehtoori 10€

Myös keräilemäni pankit ovat lisääntyneet muutamalla. Isosta keltaisesta Säästöpankin possusta maksoin kaksi (2) euroa, valkoisesta norsusta euron ja Osuuspankin Henri-pankista köyhdyin muistaakseni puolitoista (1,5) euroa. Kuvissa lienee muitakin kirppikseltä tehtyjä löytöjä, joita en ole tullut aiemmin esitelleeksi täällä blogissani syystä taikka toisesta. Voisin melkein vetää johtopäätöksen omasta ostokäyttäytymisestä kirpparilla, että teen selvästi ihan liikaa ostoksia, kun kaikkia en muista edes esitellä, vaikka paljonhan täällä blogissa näitä löytöjä onkin esillä..

Ikkunan edessä olevalta penkiltä huomaa hyvin, että on muuten ollut tuuria kukkaruukkujen löytämisen suhteen. Niitä on tosiaan kertynyt melkeinpä liikaa.. Ruukut ovat tosin penkillä vain väliaikaisesti. Tarkoitus olisi saada aikaiseksi mennä kauppaan hakemaan ruukkuihin täytettä ja sitten viherkasvit pääsisivät täpötäydelle ikkunalaudalle.

Suola, sokeri, pippuri ja hammastikut..Ihan mukavaa vaihtelua kuvata välillä näitä kirppislöytöjä vasta tässä vaiheessa, kun ne ovat jo löytäneet paikkansa kodistamme. Nämä tällaiset kuvat ovat hyvää vaihtelua sille, kun yleensä vain napsin kuvat ostoksistani jossain pöydän nurkalla. Näistä tosiaan näkee, että kyllä ne kirpparilta kotiutetut tavarat jostain paikkansa löytää.


P.s. Olin siis oikeasti siivonnut ihan hyvin ja pölytkin kyllä tuli pyyhittyä, mutta en tajua, että miten tuo punainen kaappi näyttää siltä, ettei sitä ole pyyhitty vuoteen..

22.9.2015

Kuviollista emalia, vihdoinkin!Viime viikolla löysin kirpparilta jotain mitä olen etsinyt jo vuosia. Olin ja olen edelleen onnesta soikeana, sillä  onnistuin vihdoinkin löytämään kuviollisen emalikulhon. Enkä mitä tahansa kulhoa, vaan sinisen Arabian Orient -kulhon. Siis onhan minulla ollut aiemminkin kuviollista emalia, niitä vähän huonompi laatuisia Kiinalaisia kulhoja, muttei koskaan aiemmin kuviollista kotimaista emalikulhoa. Niin ja onhan minulla toki Finelin kuviollisia pannujakin, mutta tämä uusin emali löytöni on ihka ensimmäinen Finelin kuviollinen kulho. Siis vihdoin kulho, ihan mahtavaa!


Olin jo melkein menettänyt toivoni sen suhteen, että tulisin ikinä löytämään kuviollista emalikulhoa halvalla. Olen niin onnellinen kulhostani, vaikkei se olekaan varustettu sydän- tai tattikuviolla, mutta hieno se on silti. Ja ehkäpä ne muutkin haluamani kuviolliset kulhot tulevat vielä vastaan. Uskon (=toivon) nyt vakaasti siihen, että kyllä minä ne vielä löydän, sillä useinhan tuppaa käymään niin, kun löytää jotain yhden jutun, rupeaa niitä jatkossa tulemaan vastaan tuon tuosta. Näin ainakin minulle on käynyt monesti ja lienee tuttu ilmiö muillekin? Esimerkkinä mainittakoon vaikka Aarikan Riemuraita ja Tuliaispurkit, joita minulla ei ollut vielä kesän alussa ainuttakaan. Ensimmäisen löydön jälkeen niitä on tupsahdellut vastaan vähän siellä ja täällä, joten olenkin saanut kerättyä menneen kesän aika kuusi (6) Aarikan peltipurkkia. Jatkan siis toiveiden elättelyä siitä, että minulla on joskus huima kokoelma Finelin emalia - niin kulhoja, pannuja kuin kannujakin!Itse tykästyin Finelin emaliin jotakuinkin kymmenisen vuotta sitten ja olen siis siitä saakka yrittänyt löytää itselleni kirppareilta kuviollista kulhoa. Etsinnät ovat olleet sen suhteen tuloksettomia tähän asti, sillä tässä asiassa minulla on ollut äärettömän huono tuuri. Monethan tuntuu löytävän näitä Fineleitä ilmaiseksi roskalavoilta ja ties mistä, mutta minua ei moiset ihanuudet ole tullut vastaan. Olenhan minä toki tässä vuosien saatossa nähnyt useammankin kuviollisen kulhon myynnissä niin tavallisilla kirppareilla kuin netissäkin, mutta liian korkeiden hintojen vuoksi en ole niitä raaskinut ostaa. Kehtaanko tässä edes tunnustaa, että löysin kyllä  noin kuusi vuotta sitten hyväkuntoisen ison tattikulhon kolmellakympillä (30), mutta pidin sitä ihan ryöstöhintaisena ja sinne jäi tattikulho ostamatta.. Nyt kotiuttaisin kyseisen kulhon kyllä samantien, jos moiseen hintaan jossain törmäisin. 

Onneksi sinnikkyyteni halvan emalikulhon etsimisen suhteen palkittiin ja  löysin omalle kukkarolleni sopivan kulhon. Maksoin nimittäin kulhosta vain seitsemän (7) euroa. Se on aika vähän se, kun miettii kuinka paljon näistä yleensä pyydetään. Kulhoni ei missään nimessä ole priima, ei sinnepäinkään, muttei se minua haittaa. Emalikolhuista ja pintanaarmuista huolimatta Orienttini pääsee takuulla käyttöön.

Arabian sininen Orient -emalikulho 7€ 
Nyt en jouda hehkuttamaan tätä löytöni enempää, sillä otan tästä suunnaksi kirpparit ja lähden emalijahtiin. Tuskinpa niitä nyt heti löytyy lisää, mutta ainahan sitä voi toiveita elätellä. Olisipa muuten mahtavaa, kun sydän- tai tattikuvioinen tms. kulho tulisi vielä edullisesti vastaan. En pistäisi yhtään pahakseni kuvailla niitä sitten tänne blogiini, vaikken emalin kuvaamisesta tykkääkään. Miten te muut saatte kuvattua emaleistanne aina niin hyviä kuvia? Omat otokseni eivät aina ole ihan sitä mitä haluaisin, sillä mielestäni emali on haasteellinen kuvattava, sillä sen pintaan heijastuu ympäristöstä niin helposti kaikki ylimääräinen..

15.9.2015

Huikein kirppisreissu ikinä


Otsikossahan se jo tulikin, eli tällä kertaa tulee postaus koskien taannoin tekemääni huikeaa kirppisreissua. Muistelisin, etten ole ennen tässä mittakaavassa tehnyt yhdellä kertaa näin montaa ihanaa löytöä kerralla, joten senpä vuoksi juuri nämä löydöt ansaitsevat tittelin "huikeimmat kirppislöydöt ikinä". Olen tarkoituksella pantannut tätä postausta hieman, jotta saan jotain kirjoitetuksikin, ettei nyt ihan pelkäksi kuvien esittelyksi ja löytöjen hehkuttamiseksi menisi tämä homma. Edellinenkin postaus oli lähinnä vain kuvia, joten välillä olisi hyvä saada jotain tekstiäkin aikaiseksi.

Tarkennukseksi vielä mainittakoon, että kyseessä on siis minun mittapuullani katsottuna huikeista löydöistä. Hannu Hanhen tuurin omaaville moiset löydöt ovat varmasti arkipäivää..

Erik Koldin muovipurkki 0,80€

Elokuun alussa olimme ystäväni kanssa liikenteessä Länsi-Suomessa. Ennalta sovitun ohjelman vuoksi emme valitettavasti ehtineet tutustua alueen kirpputoreihin kuin yhden kirppis pyörähdyksen verran. Tai ei sitä ihan pyörähdykseksi voine kutsua, sillä kyllä siellä tunti hurahti, vaikka piti vain pikaisesti käydä katsomassa paikka. Meillä oli aamulla siis sen verran luppoaikaa, että ehdimme käymään tietääksemme Nakkilan ainoalla toiminnassa olleella kirpputorilla. Toisaalta ihan hyvä, ettei Nakkilassa ollut kuin yksi kirpputori, joten eipähän ainakaan tullut valinnan vaikeutta, että missä käydä. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitseviin Ulvilan ja Porin kirpputoreihin tutustuminen jäi vain haaveeksi.

Nakkilan vammaiset ry:n pitämä kirpputori vaikutti jo ulkoapäin lupaavalta, sillä paikka sijaitsi kauniissa puitteissa vanhalla rautatieasemalla. Sisältäpäinkin tämä lahjoitusvaroin toimiva kirpputori täytti kaikki odotukset. Paikka nimittäin oli aivan ääriään myöten täynnä tavaraa lattiasta kattoon. Tavaroista tyhjänä oli vain ahtaat käytävät. Siis todella lupaavaa, mutta toisaalta aikaa vievää puuhaa käydä tutkimaan paikkaa, jonka huoneet aivan pursuili tavaraa. Kunpa vain aikaa olisi ollut enemmän.

Arabian kermakko ja sokerikko yht. 2,50€

Suurinta osaa tavaroista ei oltu hinnoiteltu etukäteen, vaan hintoja piti tiedustella myyjältä. Ensimmäisenä silmiini pisti astia paljouden keskeltä viisi Riihimäen Lasin valmistamaa kirkasta Grapponia kulhoa. Nappasin ne heti mukaani ja toivoin mielessäni, että toivottavasti myyjä ei hinnoittele niitä liian kalliiksi. Ajattelin myös, että samallahan siinä selviää paikan yleinen hintataso; jos kulhot ovat kalliit, en jaksaisi penkoa paikkaa kovinkaan tarkkaan, kun taas edullinen hintapyynti saisi minut innostumaan tonkamaan paikkaa läpi erityisellä tarkkuudella. Tarkaksi penkomiseksihan se sitten meni, sillä myyjä ilmoitti jälkiruokakulhojen maksavan kaksi (2) euroa. Tarkennettuna vielä, siis viisi kulhoa yhteensä kahdella eurolla. Aika huikeeta! Tämän löydön myötä olin jo niin täpinöissäni, että hädin tuskin pystyin enää keskittymään jatkamaan paikan tutkimista. Pikaisen itseni rauhoittelun jälkeen kuitenkin jatkoin löytöjen etsimistä.

Kirkkaat Grapponia kulhot yhteensä 2€ (0,40€/kpl)


Ostettavia tavaroita rupesi pikku hiljaa kertymään enemmänkin. Vein löytöjäni sitä mukaan kassalle, kun niitä tarttui mukaani, sillä ostoskoreja kyseisellä kirpputorilla ei ollut. Samalla kun vein tavaroita kassalle, pystyi aina kysymään hintoja niille. Mukaani tarttui kulhojen lisäksi mm. leluja, pari pikkuvikaista Arabian kahvikuppia, Arabian lautasia, vanha Riihimäen Lasin peltinen kansi ja peltitarjotin. Näiden löytöjen myötä olimme jo lähtöä tekemässä, kunnes tajusimme, että paikassa on vielä yläkertakin..

Nostalgia ruusukuvioinen-tarjotin 2€
Arabian vaaleanpunaiset leivoslautaset yht. 1€ 
Arabian Sunnuntai -lautaset 1€/kpl
Duplo Primo laiva+kyytiläiset ja  harmaa Lego alusta yht. 1,50€
Arabian kahvikuppi (pikkuvikainen) 0,20€Myyjä kertoi meille, että yläkerrassa olisi lähinnä huonekaluja, joten en uskonut enää tekeväni sieltä löytöjä. Vaan toisin kävi, sillä siellä odotti sitten jättipotti. Tai no ei ehkä jättipotti, mutta todella mieluista tavaraa kuitenkin. Löysin nimittäin pahvilaatikollisen vanhoja astioita ja tyhjensin laatikon melkein kokonaan. Laatikossa oli useita kahvikuppeja, joista puuttui pohjasta leima. Parissa kupissa oli jokin ihme leima, jota en tunnistanut. Pahvilaatikkoa penkoessa en ollut satavarma, että oliko merkittömät kupit Arabiaa vai ei, sillä yläkerrassa oli aika pimeää (emme ilmeisesti älynneet napsauttaa valoja päälle). Kuppien lisäksi pahvilaatikosta löytyi iso kasa leimallisia Arabian tasseja kupeille ja valkoinen kermakko ja sokerikko. Kaikki laatikostani löytämäni astiat olivat kaiken lisäksi vielä ihan huippukuntoisia; ei lohkeamia, ei tummentumaa, ei naarmuja. Siis niin priimakuntoisia, että voisin jopa kuvitella, ettei astioita ole koskaan käytetty. Jalat tärisivät, kun kävelin astioiden kanssa rappusia alas kysymään hintaa. Täpinöinnin taso nousi vielä korkeammalle, kun kassa ilmoitti hinnaksi astiamäärälle reilun parikymppiä. Huikea löytö, sillä tutkittuani astioita tarkemmin, suurin osa astioista paljastui Arabian Maija kupeiksi ja joukossa oli vain muutama kuppi, jotka olivat aivan Maija kupin näköisiä, mutta niistä löytyi pohjasta joku muu kuin Arabian leima. Joukossa oli myös muutama Arabian Kaide kahvikuppi. Niin ja sokerikko ja kermakkokin olivat priimakuntoista Arabiaa. Oikeasti aika huikea löytö!

Arabian Kaide kahvikupit +tassit yht. 4,50€ (1,50€/setti)
Arabian keltaiset Maija kahvikupit+tassit yht. 7,50€ (1,50€/setti)
Arabian siniset Maija kahvikupit+tassit yht. 11€ (setti 1,50€ ja yksittäinen kuppi 1€/kpl)
Arabian priimakuntoiset kahvikupit

Näihin löytöihin minulla meni rahaa yhteensä kolmekymmentäviisi (35) euroa. Kuvista tosin puuttuu jokunen "ei minkään merkkinen" kahvikuppi, yksi rikkimennyt Arabian kahvikuppi, Riihimäen Lasin Ilvespurkin kansi sekä leluja, sillä aivan kaikkia en enää lastenhuoneen syövereistä löytänyt kuvan ottoa varten. Nuo löydöt, jotka siis kuvista uupuvat maksoivat yhteensä euron, joten todellisuudessa tuhlasin kirpparille kolmekymmentäkuusi (36) euroa rahaa.

Tällaiset olivat minun huikeimmat kirppislöydöt. Siis huikemmat sen suhteen, että kuinka hyviä löytöjä onnistuin tekemään yhdeltä kirpparilta yhden käynnin aikana. Vaikka teen aina välillä ihan edullisia ja hyviä yksittäisiä löytöjä eri kirpputoreilta, oli tämä kirppisreissu kuitenkin aivan omaa luokkaansa edullisten ja mahtavien löytöjen suhteen.En voi muuta kuin suositella Nakkilan vammaiset Ry:n kirpputoria! Siellä on paljon tavaraa, mukava henkilökunta (ainakin se myyjä, joka meidän kohdalle sattui, muista en osaa sanoa) ja hintataso kohdillaan. Asioinnista jäi vielä hyvämieli senkin vuoksi, kun tietää tukeneensa hyvää toimintaa (olettaisin, että kirppikseltä saatu tuotto menee johonkin tärkeään toimintaan). Käykää ihmeessä Nakkilan kirpputorilla (Asemakatu 2), jos satutte siellä suunnilla liikkumaan. Minäkin kävisin useamminkin, jos vain siellä suunnilla sattuisin kuljeksimaan.

Näin huikeita löytöjä tekisi kyllä mielellään useamminkin. En edes viitsi laskea, että kuinka monta roposta enemmän olisi pitänyt pulittaa, jos olisin tehnyt ostokset vaikkapa Laatutavaran kautta. Näistä edullisista löydöistä jää kyllä hyvä mieli pitkäksi aikaa! Hymyilyttää vieläkin..

Olisi kiva kuulla, että minkälainen on ollut teidän huikein kirppisreissu? Ja ennen kaikkea, minkälaisen saaliin reissultanne löysitte? 

Kuvan kirppislöydöt yhteensä  35€

12.9.2015

Ruskeaa..

Marimekon Muija-peltipurkki 4€ 


Hassua, miten sitä joskus onkin niin kriittinen omaa tekstiä kohtaan. Nytkin kirjoitin pitkän tekstin, mutta pyyhkäisin kaiken Deletellä pois, sillä teksti tuntui niin kököltä. Tietysti pyrin kirjoittamaan aina sujuvasti, mutta harvoinpa sitä jaksaa näin kriittinen olla omaa kirjoitustaan kohtaan (jos olisi, niin en voisi edes pitää blogia). Tällä kertaa kävi kuitenkin näin. Mutta ei se mitään, sillä ei minulla olisikaan ollut mitään tähdellistä asiaa. Niinpä nyt tulee postaus, jossa on lähinnä kuvia. Kuvissa on esittelemättä jääneitä löytöjä; toiset alkukesältä ja toiset syyskuulta. Osa perinteisiltä kirppareilta löydettyä, osa netin kautta ostettua. Kovin on ruskea painotteisia nämä löydöt. Mieleisiä löytöjä, jotka tuovat mieleen jollain tapaa syksyn. Siis sopivia löytöjä esiteltäväksi tähän ajankohtaan..

Ruskeat sydänkuvioiset verhot yht. 6€
Arabian Elvikki lautaset yht. 2€
Sarviksen sitruspuristin 0,50€
Valion Charlotta -tarjotin 1€
Omena -tarjotin 3€
Kuvan löydöt yhteensä 16,50€

P.s. Mitä mieltä olet lukijana tällaisesta lyhyestä kuvapainotteisesta postauksesta? Kiva vai täysin turha? Saatan vetää omat johtopäätökseni, jos yhtään kommenttia ei tule..