30.7.2015

Savonlinnan kierrätyskeskukseltaTämä viikko lähti käyntiin kyläillen Itä-Suomessa. Alkuviikkoon kuului tuttavien luona vierailujen lisäksi kirppareiden kiertelyä Savonlinnassa ja lähialueilla. Maanantaina suunnattiin heti aamusta kierrätyskeskukseen, jossa tykkään aina mahdollisuuksien mukaan käväistä, sillä kyseisestä paikasta olen onnistunut vuosien mittaan löytämään muutamia mieleisiä tavaroita. Tälläkään kertaa paikka ei tuottanut pettymystä. Onnistuin löytämään muutaman kivan jutun edullisesti, vaikka aluksi silmiin pistikin ylihinnoiteltuja tuotteita. Liian kalliina pidin muun muassa Riihimäen Lasin Kirsi-sarjaa olevia tuikkukuppeja, joita oli hyllyssä kaksi kappaletta. Viidentoista euron kappalehinnan nähtyäni tulin siihen tulokseen, että hinta on käsittämättömän kova. Aloin jopa miehellenikin päivittelemään ääneen aivan älytöntä hintapyyntiä, vaikka harvemmin jaksan ääneen mainita hinnoista. Onneksi kuitenkin avasin suuni asiasta, sillä mieheni huomatti minulle, että eihän niille loppujen lopuksi jää paljoakaan hintaa, sillä kaikki astiat ovat -70% alessa. Minä en ollut moista alekylttiä huomannutkaan, mutta hyvä, että matkassa oli yksi tarkkasilmäinen. Saatoin jopa ääneen hihkaista, sillä olin niin iloinen kuullessani moisesta alennuksesta. Jätin tosin suuresta alennusprosentista huolimatta tuikkukupit jollekin toiselle löydettäväksi.

Minun mukaani lähti kaksi kappaletta Riihimäen Lasin Hertta-sarjan juomalasia, joissa lähtöhintakin oli erittäin kohtuullinen 0,20e. Kahdestakymmenestä sentistä kun lähti vielä -70% pois, jäi yhden lasin hinnaksi vaivaiset kuusi senttiä. Aika edullista! Ostin myös kolme korkean mallista lasia. Näistä en yhtään tiedä, että minkä merkkisiä nämä ovat. Saa vinkata, jos joku tunnistaa, että kenen valmistamat juomalasit nämä ovat. Lasitavaraa lähti matkaani myös kahden säilytyspurkin verran. Ehjiä purkkeja, joihin pitäisi kyllä uudet tiivisteet hommata.

Riihimäen Lasi: Hertta -juomalasit
Lasiset säilytyspurkit

Korkeat juomalasit
Keräsin koriini myös kaksi vanhaa Arabian kahvikuppia aluslautasineen. Nämä ovat mielestäni tosi kauniita ja pidän näiden sirosta ulkomuodosta. Yksinkertaisen nättejä astioita, jotka ovat hyvää vastapainoa värikkäille astioille. Itse en tiedä, että onko tällä sarjalla jotain nimeä, sillä pohjassa ei leiman lisäksi ole merkintöjä, joista nimi selviäisi. Viime aikoina tätä kultareunaista vaaleaa kuppia ja lautasta on tullut vastaan usein ja vieläpä edullisin hinnoin. Toki saisi lisääkin vielä löytyä, sillä ottaisinhan minä näitä mielelläni tusinan verran.

Lisäksi ostin kasan erilaisia vanhoja tasseja, jotka ovat Arabian tuotantoa. Näistä kaikille minulla ei ole kuppia valmiina, mutta onpahan nyt odottamassa pikkuiset lautaset valmiina, jos vaikka kirpparilla sattuisi tulemaan vastaan yksittäisiä kuppeja. Toivottavasti tulisi.

Arabian pikkulautasia
Arabian kahvikupit aluslautasineen

Astioiden lisäksi löysin kierrätysmyymälästä leluja. Mukaani lähti vanha juna vaunuineen, soittorasia sekä yksi erittäin söpö kala. Matkustajia junan mukana ei valitettavasti tullut, mutta kyllä se silti varmaan leikkeihin kelpuutetaan. Vihreä kala on mielestäni aivan ihana ja kiva kun välillä tulee vastaan tällaisia retro löytöjä, joilla on vielä molemmat silmätkin tallella. Sitten löytyi vielä sininen tähti soittorasia. Aiemminhan olin löytänyt lähes samanlaisen soittorasian keltaisena ja nyt sain sille tästä sinisestä kaverin. Näitä Sankyon soittorasioita kotiuttaisin mieluusti useimminkin kirppareilta.

Sininen Sankyo tähti-soittorasia 0,50€

Juna 3€
Vihreä kala 1€


Myös pirteän keltainen, kuviollinen lasten lakana löysi tiensä ostoskoriini. Niin ja vielä yksi pikkuruinen lasinen etana tuli myös ostettua. Etanan kaltaisia koriste-esineitä en kamalan usein osta, sillä pyrin laihoin tuloksin välttämään sellaisten tavaroiden ostoa, joilla ei ole mitään varsinaista käyttötarkoitusta. Tykkään kyllä kauniista koristeistakin, mutta kun koti täyttyy jo pelkästään kivoista käyttöesineistä, ei silloin koriste-esineiden ostolle ole tilaa. Ja täytyypä myöntää sekin, että olen toisinaan sangen laiska pölyjen pyyhkijä, joten kovin kummoista koriste-esine kokoelmaa ei passaa hankkia. Koriste-esineet vaatisivat kuitenkin säännöllistä pölyjen pyyhintää. Käyttö-esineet eivät onneksi ehdi käyttöjen välillä kovin pölyyntymään, joten toisinaan pitkäksi venähtävä pölyjen pyyhkimisväli ei niin haittaa.

Kierrätysmyymälässä olivat myös huonekalut -30% alennuksessa. Niitä en kuitenkaan tutkinut tarkkaan, sillä autoomme ei olisi mahtunut yhtäkään huonekalua, eikä meillä ollut peräkärryäkään mukana. Ja eipä meillä ole nyt tarvettakaan huonekaluille. Tai no yhdelle olisi, nimittäin yksi Niemen Tehtaiden valmistama sänky kaipaa kaveria, jotta saisin laitettua sängyt päällekäin muodostaen kivan pienen kerrossängyn lapsille.

Pöytäliinaksi laitettu lasten lakana 1€

Etana 20 senttiä

Näihin löytöihin minulla meni kympin verran rahaa. Kala maksoi euron, juna vaunuineen kolme euroa, soittorasia viisikymmentä senttiä, lakana euron ja etana kaksikymmentä senttiä. Löytämilleni astioille jäi hintaa vajaa viisi euroa. Aika lailla edullisen puoleisia oli nämä tämänkin kertaiset löytöni.

Savonlinnan kierrätysmyymälän lisäksi tein löytöjä myös muilla Savonlinnan kirpputoreilla sekä ehdin kiertämään myös Parikkalan kierrätyskeskuksen ja Kantri-kirppiksen, joista voisin yrittää tehdä erikseen postausta jossain vaiheessa. Mutta tällaiset olivat minun kierrätyskeskuksesta tehdyt löytöni Savonlinnan osalta.

Kierrätyskeskuksesta tehdyt löydöt n. 10€

26.7.2015

KesälomareissullaNyt on taas kotiuduttu. Kävimme muutaman päivän mittaisella kesälomareissulla, joka sisälsi perinteisten lapsiperhekohteiden (Linnanmäki, Korkeasaari jne.) lisäksi myös kirppareilla vierailuja. Lähdettiin torstaina aamusta ajamaan kohti Hämeenlinnaa, jossa tarkoituksena oli kirppareiden kiertelyn lisäksi käydä tutustumassa museoihin yms. Viivyimme automatkalla kuitenkin niin kauan, ettemme ehtineet edes kiertää Hämeenlinnassa montaakaan kirpparia läpi ja museotkin Hämeenlinnan osalta jäi vain haaveeksi aukioloaikojen vuoksi. Syy automatkalla viivyttelyyn johtui siitä, että ajelimme rauhakseen ja pysähtelimme mielenkiintoisten kohteiden ääressä. Suurin osa mielenkiintoisista kohteista oli matkalle sattuneita kirppareita, mutta mahtui joukkoon myös Vehoniemen automuseossa vierailu. Emme olleet tehneet etukäteen suunnitelmaa paikoista, joissa kävisimme vaan pysähdyimme kirppareille sitä mukaan, kun niitä eteen tupsahti. Niin paitsi Hämeelinnan osalta meillä oli tarkka suunnitelma siitä, missä aikoisimme vierailla.

Matkan varrelle ensimmäiseksi pysähdyspaikaksi valikoitui Orivesi. Ajelimme keskustaan katselemaan, että löytyisikö sieltä kirppareita ja onnistuimmekin löytämään kaiken kaikkiaan niitä kolme kappaletta. Yhdellä Oriveden kirppareista pisti ensimmäisenä silmään Sarviksen pyykkikorit, joita oli useampi kappale. Hintaa niissä ei näkynyt, kuten muissa siellä olleissa tavaroissa, joten päätin kysäistä myyjältä, että olisiko pyykkikori mahdollista ostaa. Sain kyllä niin töykeän vastauksen, että hetken mietin, että poistunko samantien kirpparilta, jossa ei viitsitä kohdella asiakkaita ihmisinä vai jatkanko kiertämistä. Päätin jatkaa kirpparin kiertelyä erittäin tökerösti esitetyn kieltävän vastauksen jälkeen. Vaikka hieman harmitti, etten saanut toista samanlaista pyykkikoria, jolle todella olisi tarve, niin enemmän harmitti se töykeä myyjä. Eipä tuosta pitkään jaksanut harmissaan olla, sillä kyseessä ei ollut mikään ainutlaatuinen tapaus. Töykeät ja kiukkuiset vanhemmat tädit eivät tosiaan ole kuolemassa sukupuuttoon täällä Suomessa.. Poistuin kuitenkin kyseiseltä kirpparilta ihan hyvillä mielin, sillä onnistuin löytämään sieltä pirtsakan keltaisen korin sekä ison hyvässä kunnossa olevan ruusu-kuvioisen emalisen kulhon yhteensä kolmella ja puolella eurolla.

Keltainen kori 1€
Ankka säästölipas 3€

Seuraavalta Oriveden kirpparilta poistuin tyhjin käsin. Kolmannelta Orivedeltä löytyneeltä kirpputorilta onnistuin löytämään Arabian seinälautasen kahdeksalla ja puolella eurolla. Mietin pitkään, että ostanko kyseisen seinälautasen, sillä en osannut päättää, että onko se minusta kiva vai ihan hirveä. Ostin sen kuitenkin, vaikken vieläkään tiedä, että pidänkö siitä. Minulla on kuitenkin entuudestaan yksi Arabian enkeli seinälautanen, joten ajattelin, että uusi löytöni sopii sen kanssa yhteen. Ja jos tulen siihen tulokseen, etten kuitenkaan pidä näistä, voinhan minä aina myydä ne. Tällä kirpparilla myyjistä ei ollut mitään huonoa sanottavaa, mutta voi että, miten osasi jotkut asiakkaista käydä ärsyttämään. Meillä kun tuo parivuotias seisoi kouluikäisen veljensä kanssa lautanen kädessä ja raha kourassa kassajonossa toisena, niin sillä aikaa kun selkäni käänsin, niin aikuiset (!) ihmiset olivat muodostaneet jonon sivummalle hieman eri kohtaan, jossa lapseni seisoi ja siitä he vuorollaan sitten menivät kassalle lapseni ohi. Parivuotiaan piti sitten siirtyä jonon hännille, kun aikuisilla sedillä ja tädillä oli niin kova kiire ja tarve ohittaa pikkuinen lapsi. Tilannetta on näin kirjoitettuna hankala kuvailla, mutta nämä aikuiset eivät voineet olla huomaamatta tätä pienintä jonottajaa edellisen maksajan perässä. Olin niin tyrmistynyt tällaisesta toiminnasta, etten saanut sanaa suustani. Tällainen toiminta jaksaa ärsyttää aina.

Seuraavaksi lähdimme etenemään kohti Kangasalaa ja matkalla aloimme seuraamaan tienvarressa olevia kirppiskylttejä. Seurasimme niitä yhden talon pihaan, jossa näimme auki olevassa navetassa pöytiä, jossa oli kirppistavaraa hinnoiteltuna. Huhuilimme ja odottelimme pihassa jonkin aikaa, mutta ketään ei näkynyt missään. Päättelimme sitten, ettei ketään ollut kotona ja jatkoimme matkaa tutustumatta sen tarkemmin kirppisvalikoimaan. Mitäpä sitä sen kummemmin tavaroita tutkimaan, sillä eihän niitä olisi voinut ostaa, sillä myyjää ei löytynyt. Täytyy sanoa, että olin tässä vaiheessa jo hieman huonolla tuulella, kun leppoisa kirppareiden kiertely ei sujunut ihan niin kovin leppoisasti, vaan pikemminkin hammasta purren ärsyyntyneenä.

Arabian seinälautanen "Anna meille enkeleitä" 8,50€
Merja-lautanen 0€

Turhan pihakirpparireissun jälkeen matkasimme Kangasalalle, jossa bongasin SPR:n kirppiksen. Parkkeerattiin auto kirppiksen pihaan ja lähdin vilkaisemaan kirppistarjontaa. Ei tarvinnut sinnekään kirpparille sitten mennä, sillä SPR:n kirppis aukesi vasta kello 14.00 ja en halunnut jäädä tunniksi odottelemaan aukeamista pihaan. Tässä vaiheessa otin netin avukseni ja katsoin olisiko kyseisellä paikkakunnalla muita kirppareita ja olihan niitä. Eikun vain navigaattoriin seuraavan kirpparin osoite ja kohti Pikon kirppistä. No päästiin pihaan, jossa olikin sitten iso kyltti, jossa luki, että olemme lomalla. Sekin kirppis jäi siis väliin. Harmitti.

Seuraavaksi otimme suunnaksi Pirkan Kirpputori keskuksen Kangasalalla. Paikka oli onneksi auki, joten pääsimme kiertämään sen läpi. Täällä oli ihana pieni retro nurkkauskin tehtynä, jossa olisi ollut vaikka mitä kivaa myynnissä. Hinnat olivat minun makuuni vähän turhan korkeat, joten kirpparilta tarttui mukaani vain yksi juttu. Hintalapun mukaan kyseessä oli "vihree kippo" ja hintana neljä euroa. Pyörittelin pitkään tuota kippoa käsissäni etsien siitä jotain vikaa, lohkeamaa tms. Olin lähes varma, että kupissa olisi jotain vikana, sillä kaikki muut lasitavarat/Arabiat yms. myyjä oli kyllä tunnistanut ja kirjoittanut kaikki nimien kera hintalappuun ja lykännyt kylkeen korkean hinnan. Tätä myyjä ei ilmeisesti ollut sitten tunnistanut, sillä löytämäni vihreä kippohan on Grapponia tuhkakuppi. Tässä jo leikilläni pähkäilin, että näinköhän sitä joutuu aloittamaan tupakanpolton, kun näitä nättejä tuhkakuppeja on tässä viimeaikoina löytynyt parikin kappaletta. No meneehän ne koristeina, vaikkei ne käyttöön pääsisikään.
 
Kangasalta ajoimme vihdoin Hämeenlinnaan. Ensimmäiseksi suuntasimme kierrätyskeskukseen, josta löysin yhden Riihimäen Lasin Merja-lautasen. Lautasessa ei ollut hintaa, joten menin sen kanssa kassalle, sen jälkeen kun olin kiertänyt paikan kokonaan läpi. Tiedustelin hintaa ja siihen sain mahtavan vastauksen. Että tulinkin iloiseksi, kun myyjä vastasi, ettei lautanen maksa mitään. Sain siis ilmaiseksi mieleisen lautasen. Siitä olikin sitten hyvä suunnata hyvillä mielin Keisarin makasiiniin, joka sijaitsi aivan kierrätysmyymälän vieressä. Vaikka myytävää tavaraa olikin ihan kivasti, en silti onnistunut löytämään itse mitään.

Seuraaksi kurvasimme Hämeenlinnan suurkirpputorille. Tavaraa oli myynnissä tosiaan paljon ja kierrettävää riitti. Täältäkään en onnistunut löytämään mitään. Tai no, olisihan minä halunnut sieltä vaikka mitä, mutta ne hinnat olivat aivan pilvissä tosi monen tavaran kohdalla. Pahimman hinta järkytyksen aiheutti rikkinäinen Arabian Pomona-purkki, josta puolukka-kuviointi oli aivan haalistunut. Tästä haalistuneesta purkista, josta puuttui palakin (tai paloja) pyydettiin kolmekymmentäviisi (35) euroa! Ylihinnoitteluun tällä kirpparilla törmäsi tuon tuosta. Varmasti paikasta voi tehdä hyviäkin löytöjä, mutta nyt niitä ei tällaisen kertakävijän kohdalle sattunut.

Rörstrandin Eemeli kuppi (sesonkimuki vuodelta 2013) 10e
Ruusu kahvipannu Finel 5€

Suurkirpputorilta suuntasimme Kantolan kammariin, josta onnistuin tekemään pari löytöä. Tämä oli ehdoton suosikkini niistä Hämeenlinnan kirppareista, jossa ehdin vierailla. Myynnissä oli paljon kivaa tavaraa ja hintataso oli aika vaihteleva.  Se mikä oli täällä erityisen mukavaa, niin myyjä oli ystävällinen ja sopivan puhelias. Täältä ostin yhden punaisen Finelin kipon kolmella ja puolella eurolla sekä uuden Rörstrandin Eemeli-mukin kympillä. Muki oli kalliihko, mutta ostin sen, sillä se puuttui minulta, kun en ollut älynnyt ostaa tätä vuoden 2013 kausimukia ajoissa. Mukissa oli vielä tarrakin paikoillaan, joten ehkei kymppi uudesta käyttämättömästä mukista ollut paha hinta.

Hämeenlinnassa ehdin piipahtaa vielä pikaisesti Timon torilla, josta en löytänyt mitään. Tässä vaiheessa kello olikin jo kuusi, joten emme ehtineet enää muualle kuin Unelma kirpparille, joka oli torstaisin klo. 20.00 asti auki. Tänne mennessä bongasin heti näyteikkunasta ison Monchini pehmolelun, jossa ei kylläkään ollut hintaa näkyvillä. Kysäisin myyjältä, että onko pehmoapina myynnissä ja hän sanoi selvittävänsä asian. Yhden puhelun jälkeen ystävällinen myyjä totesi apinan olevan myytävänä. Niin ihana Monchini lähti matkaani kahdellakympillä (20). Ei mikään super edullinen löytö ollut tämäkään, mutta niin nostalginen apina ja söpö tapaus oli kyseessä, että enhän minä voinut olla ostamatta sitä. Muita löytöjä en enää sitten torstaina tehnytkään.


Monchini apina 20€

Seuraavana päivänä en ehtinyt kirpputoreja koluamaan, mutta lauantaina taas suuntasin uusille kirppisapajille heti aamusta. Vähän jälkeen kymmenen aamulla menin Riihimäelle Kimara-kirppikselle, josta löysin Finelin ruusu-kuvioisen emalipannun viidellä eurolla. Pannu oli kovin ränsistyneessä kunnossa, sillä sisältä se oli aivan musta ja kansikin oli hukassa. Tämä ei edes kuulu millään muotoa lemppari kuoseihini, mutta päädyin kuitenkin ostamaan kahvipannun, toisen eri mallisen ruusu-kuviosen pannun kaveriksi. Pakattiin pannu autoon ja sen jälkeen otettiin suunnaksi Riihimäen Iso kirpputori, josta mukaani lähti hintalapun mukaan "ruskea teräsvati". Kyseisen vadin, joka lienee Finelin emaloitu kulho, sain mukaani kolmella eurolla. Ei pahan kallista, sillä astia on kunnoltaan aivan priima. Kiinnitin muuten huomioni näillä Riihimäen kirppareille siihen, että mikä määrä oli myynnissä lasitavaraa. Lähes jokainen pöytä oli täynnä (tai puolillaan) vaikka minkälaista Riihimäen Lasin valmistamaa lasitavaraa. Tarjolla olisi ollut  Grapponiaa esimerkiksi sinisenä, kirkkaana, ruskeana ja keltaisena sekä niin tarjoiluastiana, kuin lautasina, kuppeina jne. Valinnanvaraa olisi tosiaan ollut ja hinnatkin olivat hieman edullisemmat kuin mitä olen tottunut täällä kirppareilla näkemään.

Ruskea Finelin kulho 3€
Punainen Finelin kulho 3,50€
Vihreä Grapponia-tuhkakuppi 4€


Riihimäeltä suuntasin vielä Hyvinkäälle koluamaan pari kirpparia. Hyvinkään kirpparit eivät tarjonneet minulle muuta löydettävää kuin yhden säästölipas ankan. Ankasta köyhdyin kolme euroa. Muualla en ehtinyt enää reissumme aikana kirppistelemään. Kunpa pääsisi piakkoin samanlaiselle reissulle, jossa on aikaa kierrellä kirppareita rauhassa pitkin ja poikin Suomea. Kirppareiden kiertely  on vain niin mieluisaa ajanvietettä.

Kiinalainen iso emalikuppi ruusukuvioinnilla 2,50€

Tulipas pitkä postaus. Toivottavasti joku jaksoi lukea loppuun asti!

22.7.2015

Lelulöytöjä

Kirppislöytö: kumiukkeli 1,5€

Tänään tuli taas hyvä muistutus siitä, että kirpparilla kannattaa tutkia tarkkaan kaikki epämääräisen näköiset pussukat ja nyssäkät. Toisinaan kyllä ohitan suosiolla muovikassit, jotka näyttää olevan täynnä roskiskuntoista tavaraa, sillä en halua tehdä tarkempaa tuttavuutta kaiken epämääräisen kanssa. Nyt kuitenkin uskaltauduin tutkimaan yhtä pussia. Vaikken mitään todellaista aarretta onnistunut löytämään hiekkaisten ja rikkinäisten lelujen seasta (kuvottavan kuntoisesta paperipussista), jotain mieleistä sentään löysin. Kaiken likaisuuden seasta pussin pohjalta löytyi nimittäin muutama uusi kumieläin vaunuineen kokoelmiini. Tai siis eihän ne uusia ole, vaan erittäinkin vanhoja ja käytettyjä, mutta minulle siis uusia. Tekipä muuten tiukkaa maksaa viisi (5) euroa tuosta paperipussista sisältöineen, sillä suurin osa kassin sisällöstä päätyi roskiin. Itse en ainakaan keksinyt käyttöä muoviselle haravalle, josta oli piikit katkennut tai vesipyssylle, joka oli haljennut vesisäiliön kohdalta. Liiemmin käyttöä ei myöskään löytynyt leluautolle, josta puuttui kaikki renkaat, eikä hiekkakakkumuotille, jossa oli mojovan kokoinen reikä. Liekkö sitä nirsoksi tullut, kun ei ihan kaikkea kelpuuta edes lasten hiekkalaatikko leikkeihin? Tai sitten en vain ole tarpeeksi DIY-henkinen, sillä en keksinyt näille edellä mainituille tavaroille mitään uusiokäyttöä.

Kirppislöytö: Kumielukoita W-Germany
Kirppislöytö: keltaiset kumiankatKirppislöytö: punaiset hiekkalelut


Enhän ole ainoa, jota inhottaa kantaa kirpparilta älytön kassillinen tavaraa, vaikka olisi halunnut vain yhden tai pari juttua sen sisällöstä? Tuntuu olevan liiankin yleistä, että ihmiset laittavat muovipusseihin jonkun yhden kiinnostavan jutun ja siihen lisäksi älytöntä rikkinäistä krääsää. No lienee kätevä tapa päästä tavaroista eroon myymällä yhtenä könttinä kaikkea mahdollista. Monesti puntaroin mielessäni, että viitsinkö edes ostaa kassillista tavaraa, josta yksi on mieleinen, mutta usein se kiinostava tavara vetää niin paljon puoleensa, että päädyn ostamaan koko satsin kaikkine turhine tavaroineen. Itse asissa olen tainnut itsekin sortua siihen, että pistän pussillisen leluja myyntiin, sillä niin ei joudu hinnoittelemaan kaikkea erikseen ja pääsee isommasta kasasta tavaraa eroon kerralla. Tosin en minä roskia laita sekaan, vaan pelkästään ehjää tavaraa. 

Saa nähdä, joudunko tulevalta kirppisreissulta kotiuttamaan epämääräisiä kasseja muutaman mieleisen tavaran kera vai onnistunko ylipäätään löytämään uusilta kirppisapajilta mitään ostettavaa. Anniksen blogista (Anniskelualue) inspiroituneena aiomme nimittäin suunnata Hämeenlinnaan kirpputoreja koluamaan aivan tässä lähipäivinä. Olen aika innoissani. Hämeenlinnan lisäksi pääsen aika varmasti koluamaan myös muita matkan varrella olevia kirppareita. Toivon mukaan seuraavassa päivityksessä onkin tiedossa mahtava kirppissaalis kesäiseltä reissultamme.

Kirppislöytö: Myyjän kertoman mukaan 40-luvulta oleva ankka 2€ 

Kirppislöytö: Plaston kirput 1€


Kuvissa on epämääräisestä kassista säästetyn sisällön lisäksi myös muutama muu kirppislöytö, jotka ovat viime aikoina tarttuneet kirpparilta matkaan.

P.s. On aina ilo huomata, kun mukaan blogiani seuraamaan on ilmestynyt uusia lukijoita. Tervetuloa!

19.7.2015

Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu

Kirppislöytö: Rörstrand Peppi-seinälautanen 12€

Joskus on hankala löytää sanoja, kun yrittää käydä kirjoittamaan uutta postausta. Toisinaan taas ajatus juoksee sukkelaan ja tekstiä muodostuu näytölle salamannopeasti. Tällä kertaa olen valitettavasti ensimmäiseksi mainitussa vaiheessa. Kirjoitettavaa olisi, mutta postausta ei vain synny ja sanat eivät muodosta järkeviä lauseita. Halua olisi kuitenkin jotain rustata, mutta runosuoni (tai pikemminkin kirjoitussuoni) ei syki.

Tarkoituksena oli vain tulla kirjoittamaan, että miten ihana Peppi Pitkätossu on. Hänellä on ehkäpä maailman hienoin nimi. Ja niin, että pienenä Peppi oli yksi lemppareistani ja halusin tulla hänen kaltaisekseen maailman vahvimmaksi tytöksi. No en tullut, en sinne päinkään. Mutta ihailen Peppiä edelleen. On se vaan mahtava, itsenäinen ja voimakas satuhahmo, jota jaksaa edelleen ihailla. Tänä vuonna Peppi Pitkätossu viettää 70-vuotis juhlavuottaan. Aika kauan tuo Astrid Lindgrenin luoma hahmo on meitä pienempiä ja vähän isompiakin faneja viihdyttänyt.

Kirppislöytö: Peppi Pitkätossu kuutiopalapeli 2€
Kirppislöytö: Peppi Pitkätossu Etelämerellä-kirja 1€

Syy tähän Pepin fanitus postaukseen on oikeastaan siinä, että löysin kirpparilta muutaman Peppi-aiheisen jutun. Uusin löydöistäni on Peppi Pitkätossu Etelämerellä kirja, josta maksoin vain euron. Kirja on kaiken lisäksi aivan uudenveroisessa kunnossa, näyttää jopa lukemattomalta. Kuntoonsa nähden löytöni oli erittäin edullinen. Niin ja mieleinen toki. Kirja tulee varmasti luettua yhdessä hujauksessa.

Muutama päivä sitten lapsille löytyi parilla eurolla Peppi-aiheinen kuutiopalapeli. Palapelin kannet ovat hieman kärsineet, mutta palapelin kuutiopalikat ovat ihan hyvässä kunnossa. Kiva löytö oli tämäkin, vaikkei niin mieleinen kuin löytämäni seinälautanen. Peppi lautanen on Rörstrandin tuotantoa ja näitähän on olemassa muutamia muitakin erilaisia lautasia. Haluaisin löytää koko sarjan näitä, sillä tämä lautanen on kovin yksinäisen näköinen seinällä ilman kavereita. Köyhdyin löydöstä kaksitoista (12) euroa, joten mikään todella halpa löytö ei ollut kyseessä. Maksoin pyydetyn summan kuitenkin ihan mielelläni, sillä tiedän, että netissä näistä pyydetään vieläkin enemmän.

Peppi Pitkätossu-aiheiset kirppislöydöt yht. 15€ 

14.7.2015

Maakuntamatkailun kirppislöydöt (osa 2)Niin kuin jo edellisessä postauksessa kerroin, kävin siis kiertelemässä kirppistapahtumia ja perinteisiä kirppareita pitkin ja poikin maakuntaa viime lauantaina. Ison osan reissulta tekemistäni löydöistä jo esittelinkin aiemmassa postauksessa ja tässä olisi nyt sitten loput. Nämä löytöni tein pikkuiselta, ilmeisesti lahjoitusvaroin toimivalta, kirpparilta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kyseinen paikka ei edes ollut käyntikohteiden listalla, sillä emme olleet koskaan kuulleetkaan siitä kirpparista. Tienvarressa oleva kyltti kuitenkin suorastaan veti minua puoleensa ja päätettiin mennä katsomaan, että minkälainen kirppari siellä onkaan. Ja onneksi mentiin, sillä tein siellä hyviä löytöjä.

Kirpparilla ei ollut hintoja esillä ja niitä olisi voinut myyjältä kysellä. Itse en taaskaan erikseen hintoja tiedustellut, vaan kokosin kasan tavaroita käsiini ja menin niiden kanssa kassalle. Ajattelin, että voinhan minä viedä tavarat takaisin hyllyyn, jos myyjä olisi pyytänyt niistä mielestäni liikaa ja emmekä olisi päässeet edes tinkimällä hinnasta yksimielisyyteen. Näistä ei tosiaan tarvinnut tingata, sillä kassalla olikin sitten iloinen yllätys, että kuinka halvalla sainkaan kaiken ostettua. Siis todella halvalla siihen nähden, että ostokseni olivat oikeita aarteita minun mielestäni.

Silmäillessäni kirpputorilla ympärilleni, huomasin yhdessä pahvilaatikossa kauniin ja hennon juomalasin. Sellaisen ohuen lasin, joka särkyy varmasti aika helposti. Kyseessä on siis Nuutajärven Flora- sarjan juomalasi, jonka on suunnitellut Oiva Toikka. Lasi on tuollainen neodymi eli se vaihtaa väriään valaistuksen mukaan. Kaunis kuin koru! Näitä haluaisin lisääkin, mutta kukkaro ei anna myöten, että rupeisin näitä parinkympin kappalehintaan netistä ostelemaan. Toivon mukaan näitä vielä löytyisi lisääkin yhtä huokeaan hintaan kirpparilta.Minulla on ollut jo ties kuinka kauan mielessä, että haluan Sarviksen pyykkikorin. Kirppareilla en ole kovinkaan usein nähnyt Sarviksen pyykkikoreja myynnissä. Tarkemmin sanottuna olen kerran törmännyt myytävään, mitä luultavimmin Sarviksen pyykkikoriin, josta puuttui kyllä leima, mutta se oli täsmälleen saman mallinen kuin Sarviksen pyykkikorit ovat. Leiman puuttumisen lisäksi kori oli rikki, joten silloin jäi ostamatta. Nyt kuitenkin onnistuin löytämään täysin ehjän Sarviksen pyykkikorin itselleni. Tykkään tästä väristäkin kovasti, niin tymäkän vihreä se on. Olin niin onnellinen, kun sain ostettua korin, vaikkei se varsinaisesti ollut edes myynnissä. Kori näet oli täynnä myytävää tavaraa,lippiksiä ja sen sellaista. Rohkenin kysymään, että josko saisin ostaa sen asusteita täynnä olevan pyykkikorin ja myyjä suostui pienen harkinnan jälkeen luopumaan siitä. Aika ihanaa!
Samaiselta kirppisreissulta tarttui mukaan muutakin Sarvista. Löysin nimittäin pienen punaisen Katrilli-rasian. Tähän pieneen rasiaan minulla on sopivasti  kansi(a)kin valmiina, kun yksi lukijoistani kommenttilaatikossa vinkkasi, että siivouspäiviltä ostamani tarjottimiksi/lautasiksi luulemani vaaleanpunaiset astiat ovatkin sopivia kansia näille Sarviksen pyöreille rasioille. Vaikka kansi ja rasia ovatkin eri värisiä, niin eihän se mitään haittaa.

Yleensä en löydä juuri koskaan halpoja Arabian astioita. Tai no joskus löytyy, mutta harvoin. Syynähän on tietysti se, että varmaan lähestulkoon jokainen suomalainen tietää Arabian arvon ja sen, että tuotteet ovat aika haluttuja. Nyt kuitenkin löysin kaksi kuppia ja niihin passelit tassit. Lautasten pohjassa Arabian leimat näkyy, mutta kupeissa ei ole leimoja, mutta taitaahan ne Arabiaa olla leimojen puuttumisesta huolimatta. Pallo -kuvioinen kuppi aluslautasineen on täysin ehjä, mutta valitettavasti ihanasta keltaisesta (ilmeisesti) Aita-sarjaan kuuluvasta kupista puuttuu pari pientä palaa.Nämä löydöt olivat kyllä todella edullisia. Maksoin nimittäin koko satsista vaivaiset neljä euroa ja kaksikymmentä senttiä päälle. Voitte varmaan uskoa, että poistuin kirpparilta hymyssä suin. Vaikka eihän näitä löytöjä tullut montaa tehtyä, mutta ne vähät ovatkin sitäkin mieluisampia. Niin mieluisia, että vieläkin jaksaa hymyilyttää.

Kirppislöytö satsi yht. 4,20 €