27.5.2015

Kesäiset juomalasit

On ilmoja pidellyt. Minustakin (kuten varmaan aika monesta muustakin) on ihanaa, kun nyt on ollut lämpimiä päiviä. Ihan kesäolo jo. On se vaan niin helppoa, kun sää suosii ja ulos voi lähteä ilman älytöntä pukeutumisrumbaa. Tässä vaiheessa sitä oikein odottaa kaikkia kesähommia ruohonleikkuusta-kitkemiseen, mutta elokuussa voi olla jo toinen ääni kellossa. Nyt keskityn vain kelistä nauttimiseen, enkä halua suoda ajatustakaan hyttysille, ampiaisille ym. inhottaville ötököille, joita kesä tuo vääjäämättä tullessaan.

Kesäfiilistelyn seurauksena kaivoin jo kaapin perältä esille kesäiset juomalasit. Näiden paikka tulee olemaan ehdottomasti kuistilla vesikannun vieressä. Siitä voi sitten sukkelasti käydä juomassa aina kun jano yllättää. Näin kivoista laseista juokin mielellään, eikä nestehukka toivottavasti ehdi tulemaan kuumista ilmoista huolimatta. Toivottavasti lasit säilyvät ehjänä siitäkin huolimatta, että lasit ovat aika hauraan oloisia.

Kirppislöytö: sydänkuvioiset juomalasit 5kpl/1€
Kirppislöytö: kuviolliset juomalasit 5kpl/1€

Lasit ovat löytö tältä keväältä, että kovin kauaa ei näiden ole tarvinnut kaapin pimennossa aikaansa viettää. Niin ja kirppariltahan minä nämäkin ostin, kuinkas muutenkaan. Nämä löytyi kahdelta eri kirppisreissulta ja yhteisen muodon lisäksi laseja yhdisti tuo kahdenkymmenen (20) sentin kappalehinta. Rahapuussiin ei kovin isoa lovea päässyt syntymään, sillä maksoin kymmenestä lasista yhteensä  siis kaksi (2) euroa.Yksi huonopuoli näissä kyllä on näin laiskan tiskaajan näkökulmasta katsottuna. Nimittäin nämä lasit pitäisi tiskata käsin. En halua ottaa sitä riskiä, että pesen lasit astianpesukoneessa ja lasien kivat kuviot haalistuisivat kokonaan pois. Onneksi tämä mainitsemani huonopuoli ei ole ylitsepääsemättömän iso, vaan ihan pieni turha ongelma.

25.5.2015

Siivouspäivän saalis

Sarviksen munakupit
Viime lauantaina oli kauan odotettu Siivouspäivä. Oli kyllä harmi, että aamusta saakka keli oli kovin sateinen ja tuulinen. Huono sää sai ilmeisesti aikaan sen, että osa myyjistä jätti pihakirppiksen pystyttämättä, joten pariin paikkaan tuli tehtyä hukkareissu, kun paikalla ei ollutkaan ketään. Onneksi osa oli kuitenkin karmeasta kelistä huolimatta myymässä tavaroitaan pihoilla. Pihakirppareilla tavaroiden tonkaminen pressujen alta vaati jo hieman asennetta siinä tuulessa ja sateessa, mutta autotalleissa, ihmisten kodeissa ja aitoissa oli sangen leppoisaa kiertää. Kiva oli kyllä kirppistellä, vaikka kirppispaikkojen saldo jäi odotettua pienemmäksi. Ihan hyviä löytöjäkin tein, vaikka ne haaveissa olleet pilkka hintaiset Finelit ja Aarikat jäivät vain haaveeksi.

Siivouspäivän kirppislöytö: Nanny Stillin Kirsi-sarjan seitsemän pullalautasta 5€
Kirppislöytö: Hacmanin Scandia kauha 2€

Ostinpa sitten taas vaihteeksi lautasia, ihan niin kuin niille olisi jotain tarvetta ollut. Kotoa kuitenkin löytyy jos jonkinmoista lautasta (Grapponiaa, Kastehelmeä, Kokoa ja ym.) Tällä kertaa kotiin tuli kannettua seitsemän (7) Riihimäen Lasin Kirsi- sarjan pullalautasta. Yhdestä näytti puuttuvan pikkuinen pala reunasta, muut sen sijaan olivat  hyvässä kunnossa. Yhteensä näistä maksoin viisi (5) euroa. Ei mitenkään pahan kalliita mielestäni. Samaisesta paikkaa löysin myös Hackmanin Scandia-sarjan liemikauhan. Tästä köyhdyin vaivaiset kaksi (2) euroa. Sekä Kirsi, että Scandia kuuluvat niihin sarjoihin, joita kerään, joten molemmat löydöt olivat erittäin mieluisia.

Siivouspäivän löytö: Iittalan HotCool lasit 1€

Yhdeltä pihakirpparilta mukaani tarttui erittäin huokeaan hintaan Iittalan kuumajuomalaseja. Näitä HotCool laseja olen monesti kaupassa ja kirppareilla käydessäni pyöritellyt käsissä, mutta olen kuitenkin jättänyt ne ostamatta liian kovan hinnan vuoksi. Nyt sain eurolla kolme ehjää lasia ja muutaman ylimääräisen lasin ympärille laitettavan renkulan. Tietääkö joku, että myyköhän Iittala näitä laseja ilman tuota rengasta? Itse en ole asiaan perehtynyt, mutta toivoisin saavani pelkät lasit noiden ylimääräisien muovirenkaiden sisään laitettaviksi. Tsaikka laseihin saa ainakin pelkkiä laseja ostettua ilman sitä pidikettä, joten luulisi HotCool lasejakin saavan ilman muoviosaa.

Vaaleanpunaiset Sarvis mukit

Siivouspäivän löytö: Sarviksen munakuppeja 17kpl 1,50€


Lisäksi ostin muoviastioita. Olin kyllä tosi tyytyväinen tähän löytööni, sillä kerrankin löysin Sarvista vaaleanpunaisena. Yleensä kun minun kohtalonani on törmätä vain ruskeisiin, hyvin naarmuisiin ja turhan kalliisiin Sarviksen muoviastioihin. Nyt oli tuuri kohdallaan niin värin kuin hinnankin suhteen. Tusinasta lautasia ja kahvallisia mukeja sekä kahdeksasta pienemmästä lautasesta (vai ovatko sittenkin tarjottimia?) maksoin kahdeksan (8) euroa. Samasta paikkaa ostin myös sarviksen munakuppeja. Näitä tuli ostettua hurjat seitsemäntoista (17) kappaletta. Jestas sentään, mitä teen tällaisella kasalla munakuppeja? Pitää varmaan kehitellä niille jotain käyttöä. Munakuppeista maksoin yhteensä yhden euron ja viisikymmentä senttiä (1,50). Aikamoinen Sarvis armeija tuli siis kotiutettua ja mielestäni ihan kohtuuhinnalla nämä sain. Ja mikä parasta, näitä ei ole ilmeisesti juurikaan käytetty, sillä näissä on näkyvissä vain hyvin pientä käytön jälkeä.

Pikkuiset vaaleanpunaiset Sarvis lautaset/tarjottimet
Vaaleanpunaiset Sarvis lautaset
Sarviksen vaaleanpunaiset astiatSiivouspäivän saalis yhteensä 17,50€

18.5.2015

Pilkahdus sinistä


Kokosin olohuoneen hyllylle viime aikoina kirppareilta mukaan tarttuneet siniset tavarat. Kovin kummoista kokonaisuutta ne eivät muodostaneet, sillä sinisen värisiä juttuja on lähtenyt matkaani lähinnä astioiden muodossa. Se, että olen ostanut sinisiä astioita kirppareilta, ei ole mikään ihme, sillä tykkään monenvärisistä astioista, myös sinisistä. Sininen väri ei kuitenkaan lukeudu lempiväreihini. Ei sininen mikään inhokkini ole (edes sisustuksen suhteen), vaikkei se värinä miellytä silmääni läheskään yhtä paljon kuin esimerkiksi keltainen. Sinisestä väristä sisustuksessa minulle tulee edelleen mieleen 1990-luvun loppupuolen kodit, jotka pursuilivat sinisestä sisustustavarasta. Muistan lukeneeni jokin aika sitten, että sininen on jälleen ajankohtainen trendiväri sisustuksessa. Itse en ole tosin oppinut sisustamaan sen mukaan, mikä milloinkin on in-juttu vaan yhdistelen sisustuksessa silmääni miellyttäviä kirppislöytöjä, jotka tosin eivät muodosta millään tapaa yhtenäistä harmonista kokonaisuutta. Niin, vaikken sisustustrendejä seuraa ja orjallisesti noudata, silti meidänkin kodissamme sinisen värin osuus on lisääntynyt.

Kirppislöytö: Arabian Osteri kahvikuppi + aluslautanen 5€
Kirppislöytö: Iittalan sininen Ote-lasi 1€

Meillä säilytetään suurintaosaa astioista avohyllyillä, jossa ne ovat tietysti näkyvillä. Näkyvillä olevat astiat ovat siis jollain tapaa osa sisustusta. Lähinnä astialöytöjen ansiosta sinisiä pilkahduksia on ilmestynyt lisää näkyville kotiimme. Ei sininen väri ole aikaisemminkaan ollut mitenkään vieras väri kodisamme, mutta nyt sitä on ilmestynyt hieman entistä enemmän ympärille. Sininen menee hyvin muiden värien joukossa pienissä määrin, mutta ajatus siitä, että kotimme olisi puolillaan sinisiä koriste-esineitä, on puistattava. Nyt meillä on sen verran sinistä näkyvillä, että astiakaapin hyllyn reunasta pistää silmään ensimmäisenä jokin aika sitten kirpparilta kotiutuneet Arabian siniset astiat; munakuppi ja kulho sekä Iittalan Ote-juomalasi. Arabian pikkuinen kahvikuppi aluslautasineen pääsi kaunistuttamaan vitriiniä. Olipa onni kerrankin löytää ihan kohtuuhinnalla täysin ehjä vanha Arabian kahvikuppi. Aluslautasesta on pieniä paloja lohkeillut pois, mutta se ei jaksa haitata minua. Pääasia, että kuppi on ehjä. Yhteensä näistä sinistä astialöydöistä maksoin yksitoista (11) euroa.

Kirppislöytö: Arabian vaaleansininen munakuppi 2€
Kirppislöytö: Arabian vaaleansininen kulho 3€


Yksi mieluisimmista sinisistä löydöistä oli (ja on yhä) Antti Nurmesniemen suunnittelema Pehtoori, jonka löysin joku aika sitten. Vaikka minulla onkin muita Finelin kahvipannuja, on tämä kuitenkin ensimmäinen Pehtoorini ja olen löydöstäni edelleen innoissani. Tämän pannun löysin itselleni netin välityksellä ja montaa euroa en ostoksestani köyhtynyt. Eihän tämä kahvipannu aivan priimakunnossa ole, mutta ihan ok-kunnossa kuitenkin. Kannessa olevasta nupista puuttuu harmillisesti osa, sisällä pannussa on hieman tummentumaa ja joissain kohti emalointi on kärsinyt. Ihan kelpo pannu silti noin viiden (5) euron löydöksi. Hintana siis noin viisi euroa, sillä tarkkaa hintaa en pysty sille määrittelemään, koska ostin myyjältä muutakin kuin Pehtoorin ja maksoin siitä tavaramäärästä joitain kymppejä. Arvioin siis, että kahvipannun osuudeksi jäi viitisen euroa, sillä tarkkaa yksittäishintaa emme sopineet ostamilleni tavaroille.

Nettilöytö: sininen Pehtoori n.5€


Muutakin sinistä on tarttunut mukaan kirpparikierroksilta tässä viime aikoina. Uusin sininen löytö on lasimaljakko,  josta maksoin viisikymmentä (50) senttiä. En edes tiedä, mikä tässä maljakossa minua niin kovin viehätti. Kyseessä on kuitenkin "ei minkään merkkinen" perusmaljakko. Ostin myös siniset pallokuosiset verhot, joista maksoin neljä (4) euroa. Kovin lyhyet ovat nämäkin verhot, joten voi olla, ettei näitä tulla ikkunoissa näkemään. Ehkäpä niistä voisi tehdä tyynynpäälliset. Sopisivat ainakin värien puolesta yhteen nykyisten olohuoneessa olevien sohvatyynyjen kanssa, sillä sohvalla on ollut jo syksystä saakka siniset Finlaysonin Elefantti-kuosiset koristetyynynpäälliset.

Kirppislöytö: vaaleansininen maljakko 0,50€
Kirppislöytö: Siniset pallokuvioiset verhot 4€


Jää nähtäväksi löytääkö meille tiensä enemmänkin sinisiä juttuja vai olenko tyytyväinen pieniin sinisiin pilkahduksiin kotimme sisustuksessa.

12.5.2015

Savonlinnan kirpputorit

Perjantaina suuntasimme viikonlopun viettoon Etelä-Savoon, Savonlinnaan. Tuttuun tapaan kirmasin heti kirppareille, kun siihen aukesi mahdollisuus lauantaina. Vaikka oma kirppislöytöjen saldo jäi tällä kertaa vähäiseksi, olen kuitenkin sitä mieltä, että Savonlinnan kirppari tarjontaan kannattaa ehdottomasti tutustua, jos sattuu sielläpäin liikkumaan. Kirppareita on aika kattava valikoima Savonlinnan seudulla, joten niiden kiertämiseen kannattaa varata reilusti aikaa.

Ajattelin tehdä pienen esittelypostauksen Savonlinnan kirpputoreista, sillä tykkään itsekin lukea muiden blogeista kirppariesittelyjä varsinkin silloin, jos olen suuntaamassa uuteen ympäristöön kirppareita koluamaan. Osa kirppareista oli lauantaina suljettu, joten ne luonnollisesti jäi minulta väliin ja niistä ei juuri sanottavaa löydy. Tai no, aivan tuntemattomia entuudestaan Savonlinnan kirpparit eivät minulle ole, joten ehkä jotain sanottavaa löytyy myös niistä kirppareista, joissa en nyt päässyt vierailemaan. Kiersin vain Savonlinnan kaupunkialueen kirpparit, sillä aika ei riittänyt lähteä etsimään/kiertämään kirppareita Punkaharjulle ja Kerimäelle, jotka siis kuuluvat nykyisin osana Savonlinnaan vuoden 2013 kuntaliitoksen myötä.

Päätin ottaa kirppareilla kuvia tätä postausta varten, sillä ei olisi kovinkaan lukijaystävällistä tehdä postausta ilman kuvia. Kuvien laatu on suoraan sanottuna aivan surkea, sillä kuvat ovat pikaisesti räpsitty surkealla puhelimen kameralla. En vain koe luontevaksi ottaa kirppareilla kuvia, siksi en halunnut raahata järkkäriä mukanani, joten sen vuoksi joudutte tyytymään huonoihin kuviin. Jospa niistä kuitenkin jotain selvää saisi.

Kympintori kirppis sijaitsee aivan keskustassa (Olavinkatu 60), linja-autoaseman kanssa samassa rakennuksessa. Kirpputori on auki seitsemänä päivänä viikossa ( ma 9-18, ti-to 9-17, pe 9-18, la 9-14 ja su 12-16). Tämä itsepalvelukirppis on viime aikoina vaihdellut aukioloaikojaan pariin otteeseen, joten en ole sataprosenttisen varma näiden aukioloaikojen paikkansa pitävyydestä. Kirpparipöytien määrää en osaa sanoa, mutta sanoisin kirpparin olevan keskisuuri eli ei mikään aivan pieni kirppari, mutta ei mikään järin valtavakaan. Täällä on myynnissä tavaraa laidasta laitaan; löytyy astioita, vaatteita, huonekaluja, leluja, kirjoja jne. Kirpparilla vaikuttaisi olevan muutamia pöytiä, joissa myydään samaa tavaraa vuodesta toiseen, mutta onneksi näitä pöytiä ei ole montaa. Muuten pöydissä näyttäisi tavara vaihtuvan aika nopeaan. Yleisilmeeltään tämä kirppari on aika siisti, mitä nyt välillä vaatteet ovat myllättyinä sekaisin pöydissä. Yleensä täältä löytää aina jotain ostettavaa. Miinuspuolena pidän itse kirppispöytiä, jotka ovat siis malliltaan sellaisia loosseja, ettei siihen kunnolla mahdu penkomaan kuin yksi ihminen kerrallaan. Myös vaunujen/ostoskärryjen kanssa liikkuessa loossit ovat erittäin epäkätevät, sillä ne peittävät lähes koko lattiapinta-alan loossissa ollessa. Käytävät eivät muutenkaan ole järin tilavat, kuten kirppareilla ei yleensäkään ole, mutta täällä mahtuu juuri kulkemaan rattaiden/vaunujen kanssa. Plussana kerrottakoon vielä, että lapsille on minikokoinen leikkipaikka, joka löytyy kassojen vierestä. Kaiken kaikkiaan siis ihan hyvä kirppis ja ehkä tämä vie lempparikirppis tittelin itselleen Savonlinnan kirppari tarjonnasta. Lempparin tästä tekee se, että täältä olen tehnyt parhaat löydöt tämän seudun kirppareista.

Kympintori kirpparin kirppispöytä (loossi)

Savon Syke kirppis sijaitsee myös linja-autoaseman kanssa samassa rakennuksessa, aivan Kympintorin vieressä. Savon Syke on auki Ma-Pe 9-18 ja La 9-14. Kirpputorin lisäksi Savon Sykkeessä on Outlet puoli, jossa on vaikka minkälaista halpakauppa krääsää myynnissä. Savon Syke on isohko itsepalvelukirpputori, jossa on myös myynnissä tavaraa laidasta laitaan: on vaatteita, lasitavaraa, leluja, huonekaluja ja ties mitä.  Käytävillä mahtuu hyvin liikkumaan rattaidenkin kanssa ja kirppispöytiä on helppo tutkia, sillä ne ovat vierekkäin, eivätkä siis muodosta yksittäisiä loosseja, kuten Kympintorin kirpparilla. Tavaroita oli jonkin verran tippunut pöydistä lattialle, mutta yleisilmeeltään kirpputori vaikutti olevan ok-siisti. Muutamassa pöydässä näytti olevan myynnissä roskiskuntoista tavaraa, mutta oli täällä myynnissä hyvääkin tavaraa paljon, vaikka minun matkaan ei mitään tarttunutkaan.

Savon Syke kirppis

Sanottakoon nyt vielä, että Kympintorin ja Savon Sykkeen alakerrassa löytyy pikkuinen pallomeri. Se onkin oikein kätevä, jos mukana kirppiskierroksella on tylsistynyt lapsi/lapsia ja mies. Itse saa rauhassa kiertää, kun muistuttaa lapsia pallomerestä ja mieskin pääsee istahtamaan pallomeren äärelle. Kätevää.


Pelastakaa Lapset ry:n kirpputori löytyy tätä nykyä Sokoksen parkkipaikan takaa, osoitteesta Savolankatu 6.  Kirpputori on auki ma-pe 10-17 ja la 10-14. Kirpputori toimii lahjoitusvaroin ja siellä otetaan vastaan myyntikuntoista tavaraa kirpputorin ollessa auki. Tällä pienehköllä kirpputorilla on myynnissä lähinnä vaatetta, vähän leluja, astioita ja muuta kodintavaraa. Kaikissa tuotteissa ei ole hintoja esillä, vaan niitä pitää kysellä myyjältä. Seinältä löytyy myös lappu, jossa sanotaan, että jos tuotteessa ei ole hintaa esillä päättää myyjä ostohinnan. Samaisessa lapussa oli myös maininta, että tuotteissa ei ole tinkimisvaraa yhtään. Hinnat täällä vaihteli aika paljon, sillä osa tuotteista oli todella edullisia, mutta osa taas aivan ylihintaista. Vai mitä mieltä sinä olet viidenkympin (50) hintaisesta Arabian vanhasta lautasesta, josta puuttuu pala? Minä en ainekaan ostaisi ja ihmettelin kyllä kovaa hintaa, sillä kyseessä oli kuitenkin rikkinäinen tuote. Plussaa siitä, että tavarat on jaoteltu selkeästi omiin ryhmiinsä ja ovat helposti katsottavissa, eikä tämä kirppari ole pienuudesta huolimatta ollenkaan ahtaanoloinen.

Pelastakaa Lapset ry:n kirppis
Pelastakaa Lapset ry:n kirpparilta olisi saanut rikkinäisen Arabian lautasen viidelläkympillä

Tokmannin kanssa samasta talosta, 'ostoskeskus' Kauppalinnasta löytyy Savonlinnan Toimintakeskuksen vaatekierrätysmyymälä. Paikka on auki ma-pe 9-18 ja la 10-14. Täältä pikkuisesta liikkeestä voi ostaa lähinnä vaatteita, erittäin edulliseen hintaan. Myymälä on pieni ja osittain aika ahdas. Vaatteet on selkeästi lajiteltu; naisten housut omassa rekissään, samoin naisten paidat ja sitten miesten vaatteet omissa rekeissään ja lastenvaatteet omassa nurkkauksessaan. Täältä on helppo löytää etsimänsä asia. Vaatteiden lisäksi myynnissä on käsitöitä.

Savonlinnan Toimintakeskuksen vaatekierraätysmyymälä

A-Kirppareita Savonlinnassa on kaksi. Toinen löytyy keskustasta, osoitteesta Olavinkatu 28 ja toinen löytyy osoitteesta Ilokallionkatu 6. Kirpparit ovat auki vain arkisin. Ilokallionkadun kirppari keskityy huonekalujen myyntiin, kun taas Olavinkadun kirpparilta löytyy vaikka mitä (astioita, leluja, vaatteita..). Olavinkadun A-kirppis sijaitsee kerrassaan viehättävässä, vanhassa puutalossa. A-kirpparit ottavat vastaan lahjoitustavaraa, mitä he sitten myyvät kirppareillaan. A-kirppareilla kannattaa edes yrittää tinkiä hinnoista, sillä he ainakin joskus saattavat pudottaa tuotteen hintaa, etenkin jos kyseinen tavara on ollut pitkään myynnissä.

A-kirppis Olavinkadulla

Aivan ydinkeskustan tuntumasta löytyy myös Viiskulman kirppis & käsityö, osoitteesta Olavinkatu 19. Tämä kirppari palvelee ma 10-17, ti suljettu, ke-pe 10-17, la 10-15 ja su 11-15. Niin kuin jo nimikin sanoo, täällä on kirppistavaran lisäksi myynnissä käsitöitä. Kirppispöytiä ei ole kovinkaan montaa. Monenlaista tavaraa löytyi silti tältäkin kirpparilta; vaatetta, astioita, polkupyöriä, kirjoja jne. Huonekaluja täällä ei myydä. Tila on pieni ja käytävät ovat ahtaat, joten vaunujen kanssa en suosittele tänne menemään. Ihan peruskirppari, josta tällä kertaa en löytänyt mitään ostettavaa.

Viiskulman kirppis & käsityö

Kirpputori Retro & Antiikkinurkka (kirpputori Retro)  sijaitsee osoitteessa Simasalonkatu 4a. Paikka on auki arkisin 10-17 ja la 10-14. Tämä on paikkana oikea keräilijäntaivas. Täältä löytyy niin paljon kaikkea mahdollista, niin retroa kuin antiikki tavaraa: löytyy vanhaa lasitavaraa, hienoja antiikki huonekaluja, muovia, emalia, peltiä, vanhoja leluja yms. Tosin halvalla täältä ei saa mitään, vaan kaikki on aivan ns. markkinahintaisia. Itselleni ei tarttunut täältä mitään mukaan, mutta onhan näitä tavaraoita kiva käydä aina ihastelemassa. Suosittelen, että kannattaa käydä ainakin katsomassa tämä paikka Savonlinnan seudulla liikkuessa ja voihan sieltä löytöjäkin tehdä, jos on valmis maksamaan tuotteesta reilun hinnan. Hyvä paikka, vaan ei minun lompakolleni sopiva.

Kirpputori Retro & Antiikkinurkka on täynnä kaikkea keräilytavaraa
Rikkinäisestä heilurilelumummosta olisi saanut maksaa 10e Retro &Antiikkinurkka kirpparilla

Osoitteessa Tyyneläntie 28, Mertalassa sijaitsee M-kirppis. Kirppis on avoinna ma-pe 10-18 ja la 10-15. Kyseessä on keskikoinen itsepalvelukirppis. Käytävillä mahtuu kulkemaan ostoskärryjen/lastenvaunujen kanssa. Tälläkin kirpparilla on myynnissä laidasta laitaan tavaraa. Huonekalujakin löytyi jotain kappaleita. Tämän kirpparin kiersin tällä kertaa pikaisesti läpi, joten en muista, oliko pöytäjärjestys vielä sama kuin mitä se oli aiemmin, kun tässä samaisella paikalla toimi toinen kirpputori. Aiemmin( ehkä vieläkin siis) pöydät olivat järjestetty niin, että rekkitanko oli ylimmäisenä ja suoraan sen alapuolella oli pöytätilaa tavaroille. Ongelmana tässä on se, että rekissä roikkuvat tavarat peittää alleen kaikki ylimmällä hyllyllä olevat tuotteet ja niiden katsominen hankaloituu. Tavara tuntuu pöydissä vaihtuvan, eikä täällä vaikuttaisi olevan kovinkaan montaa vakkaripöytää, jossa tavara seisoisi ylihintaisena paikallaan kuukaudesta toiseen. Tälle kirpparille toivoisi saavan ostoskoreja lisää, sillä niitä on ilmeisesti vain pari kappalatta olemassa ja tietysti aina jollain muulla käytössä. Sentään ostoskärryjä vaikuttaisi olevan aivan riittävästi.


Prisman takaa löytyy Superkirppis (Alasuontie 11), joka on auki ma-pe 10-17 ja la 10-14.  Kirppari ei ole mikään järin suuri. Useimmiten olen nähnyt täällä olevan myynnissä lastentavaraa /-vaatetta. Mikään varsinainen lastentavarakirppis tämä ei kuitenkaan ole, vaan on myynnissä aikuistenkin vaatteitta, astioita ym. Tavara taitaa vaihtua aika hyvin, enkä minä ainakaan ole huomannut pöytiä, joissa olisi samaa tavaraa myynnissä vuodesta toiseen. Täältä löytyy myös pieni leikkinurkkaus lapsille. Käytävät eivät ole kovinkaan tilavat, joten isojen lastenvaunujen kanssa paikkaa tuskin pystyy kiertämään. Ihan siisti paikka. Mainittakoon vielä, että miesmyyjä (omistaja) on kovin supliikki tapaus.


Aivan Superkirppiksen vieressä on Osto- ja myyntiliike. Tämä nyt ei ole mikään perinteinen kirppari, mutta käytettyä tavaraa voi täältäkin ostaa, joten lisäsin tämänkin listaani. Arkisin paikka on auki 9-17 ja la 9-13. Täältä voi löytää niin huonekaluja, astioita, kodinkoneita, urheilutarvikkeita ja vaikka mitä. Paikka on jotakuinkin lattiasta kattoon täynnä tavaraa ja käytävät ovat olemattoman pienet. Heti sisään astuessa paikasta tulee ahdas vaikutelma ja ensimmäinen ajatus on, että olen saapunut himohamstraajan kotiin. Tavaroita tosiaan riittää ja aikaa paikan penkomiseen voisi kuluttaa ties kuinka kauan. Tuotteissa ei ole hintoja näkyvissä, vaan niistä pitää käydä keskustelua omistaja(?) miehen kanssa. Tavaran kunto on vaihtelevaa, sillä joukossa on myynnissä rikkinäistäkin ehjien seassa. Itse en löytänyt mitään ostettavaa, joten en osaa sanoa paikan hintatasosta yhtään mitään.

Osto ja Myyntiliike Savonlinnassa on tavaraa täynnä

Savonlinnan Toimintakeskuksen kierrätysmyymälä löytyy osoitteesta Schaumanintie 24. Kierrätysmyymälä on auki ma-pe 9-18 ja la 10-14. Kierrätysmyymälä on iso. Täällä on myynnissä raksatavaraa, vaatetta, astioita, huonekaluja, leluja, kirjoja yms. Jotkut tuotteista on erittäin edullisia ja osa taas ei. Esimerkiksi Finelin huonokuntoisen kattilan olisi saanut noin kolmellakympillä (30) ja mielestäni se oli kovapyynti kattilalle, josta ei enää elintarvikekäyttöön olisi. Toisaalta leluja oli erittäin huokealla hinnalla myynnissä (alkaen 20snt). Tavara näytti päällisin puolin olevan ihan hyväkuntoista, eikä mitään roskaksi luokiteltavaa ollut joukossa.


Näiden lisäksi Savonlinnasta löytyy ilmeisesti Lähetyssoppi kirppari, osoitteesta Sääminginkatu 4. Siellä en olekaan koskaan vieraillut, joten minulla ei ole mitään kirjoitettavaa kyseisestä paikasta. Tässäpä nämä paikat sitten olikin, jotka itse tiedän. Jos jollakin on tietoa muista Savonlinnan alueen kirppareista, jätäthän kommenttia. Toivottavasti tästä listauksesta olisi jotain apua jollekin, jonka tarkoituksena on suunnata Savonlinnaan kirppistelemään.

Kannattaa ottaa käteistä rahapussiin mukaan, kun suuntaa Savonlinnassa kirppareille, sillä useammassa paikkaa ei kortti kelpaa maksuvälineenä.

P.s. Kävin taas 13.6 2015 kiertelemässä kirpputoreja Savonlinnassa ja huomasin, että kirppareiden suhteen oli tapahtunut joitain muutoksia. Savon Syke kirpputori oli muuttanut Kympintorin vierestä pois ja se sijaitsee nykyisin Sokoksen parkkipaikan takana, osoitteessa Savolankatu 3. M-kirppis oli muuttanut pois Tyyneläntieltä ja se löytyy nykyään osoitteesta Karjalantie 3. M-kirppis jatkaa toimintaansa nykyään ilmeisesti osto-ja myyntiliikkeenä (sekä %-myyntikirppiksenä). Tyyneläntielle M-kirppiksen entisiin tiloihin avataan uusi kirppis.

5.5.2015

Väriä elämään


Otsikko on kuin suoraan Liv-kanavan mainoksesta repäisty. Tällä kertaa väriä elämään ei tosin ole tuonut television tuijotus, vaan muutama kirpparilöytö, jotka olen viime aikoina tehnyt. Uusin näistä värikkäistä löydöistäni on aivan muutaman päivän takaa, kun ostin tuollaisen kynttilänjalan, jossa on värikkäitä pompuloita. Hauskannäköinen kynttilänjalka kyllä, tosin hieman rimpulan oloinen. Päättelin, että se saattaisi olla jotain uudempaa tuotantoa. Tai voihan se olla ehkä vanhakin? No en tiedä, eikä sillä edes ole sen suurempaa merkitystä, vaikka kyllähän minua aina jaksaa tuo tuotteen alkuperä kiinnostaa kovasti.

Kirppislöytö: kynttilänjalka 0,50€

Joku aika sitten tein postauksen löytämästäni rengaslelusta, retro etanasta. Etana muodostikin hauskan parivaljakon rengaslelu pupusen kanssa näihin päiviin asti. Nyt on kuitenkin tapahtunut muutos ja etenan ja pupun väliin on tullut kolmaspyörä, toinen retro etana. Tämä toinen etana on euron löytö jokusen viikon takaa. Etana rassukalta uupuu toinen silmä, mutta muuten siinä ei ole oikeastaan mitään isompaa vikaa. Tämä kaverus ei ole mielestäni aivan niin kiva väritykseltään kuin se ensiksi löytynyt, mutta kyllä tämäkin etana on mieleeni. Ja hauskan kolmikon nuo rengaslelut nyt muodostavat ja varmasti hyllystä löytyisi tilaa vielä uusille rengaslelu löydöille.

Kirppislöytö: Retro etana (oikeanpuoleinen) 1€

Seuraavat löydöt ovat suoraan 1970-luvulta. Löysin siis tällaisen kivan peltisen kukkakuvioisen rasian kolmella (3) eurolla. En tunnistanut ennestään tätä pirtsakan väristä rasiaa, joten päätin tietysti Googlesta katsoa, että löytyisikö sieltä mitään tietoa kyseisestä rasiasta. Kuvahaulla löytyi kyllä useampikin samanlainen rasia, mutta muuta tietoa en saanut irti, kuin sen että näitä on ilmeisesti ollut myynnissä 1970-luvulla. Valmistajaa tms. tietoa en siis saanut selville pikaisella asiaan perehtymisellä. Toinen, hintalappuun kirjoitetun tiedon mukaan 70-lukuinen löytö on verhot, joista köyhdyin muistaakseni nelisen (4) euroa. Tykästyin tuohon ihanaan kuvioon. Saattaa tosin olla, ettei nämä verhoiksi päädy. Nämä ovat nimittäin kovin lyhyet, joten jätän nämä nyt toistaiseksi kaapin perälle odottamaan jatkosijoituspaikkaa ja inspiraatiota tehdä niistä jotain.

Kirppislöytö: Kukkakuvioinen peltirasia 70-luvulta 3€
Kirppislöytö: Verhot 70-luvulta 4€Tarjottimen löysin jo aiemmin keväällä. Tarjottimessa on iso teksti California ja Disneyland eli melko selvä matkamuisto/tuliainen vuosien takaa. Yleensä pystyn hyvin ohittamaan kirpparilla kaikki matkamuistoesineet. Niin, eikä tee edes yhtään tiukkaa jättää ostamatta ne kulahtaneet kamelin kuvalla koristellut  hihattomat paidat Gran Canaria tekstillä, jääkaappimagneetit, jossa komeilee maisemakuva varustettuna Turkey tms. tekstillä ja ne muut Etelän tuliaisena matkanneet pikkutuhmat patsaat ja kahvikupit jne. Veikkaan, ettei nuo ihan perinteiset matkamuistotavarat ole sitä kaikkein halutuinta tavaraa kirppareilla. Täytyy tosin myöntää, että olen tuon viidenkymmenen (50) sentin tarjottimen lisäksi ostanut kirpparilta muutakin, jotka  ovat todennäköisesti matkanneet Suomeen jonkun tuliaisena ulkomailta. Nimittäin ne, mitä luultavimmin Venäjältä tänne matkanneet maatuskat ostan aina ilolla kirppareilta, jos sellaisen satun edullisesti löytämään.

Kirppislöytö: Peltitarjotin 0,50€
P.s. Huomasin juuri, että olen menettänyt lukijan. Harmillista. Toivottavasti tästä ei tule valtavirta ilmiötä, ettei käy niin, jotta bloggaan jatkossa vain ja ainoastaan omaksi iloksi. Minusta on kuitenkin ilahduttavaa, että olen saanut tässä muutaman kuukauden aikana jokusen lukijan blogilleni. Niin ja ilahduttavaa ja piristävää on ollut saada kommentteja postauksiin. Ja jos jollakin on vaikka parannusehdotuksia tms. blogini suhteen, niin otan mielelläni palautetta vastaan.