30.4.2015

Vapputunnelmia
               Muutaman vappuisen kuvan kera halusin tulla toivottamaan kaikille mukavaa vappua!

21.4.2015

Hinta kirpaisi -löydöt


Olen viime aikoina hieman lipsunut periaatteestani ostaa vain edullisia juttuja kirppareilta. Tai no, ei minulla varsinaisesti mitään periaatetta ole asian suhteen tehtynä, mutta minulla on vain ollut tapana ostaa haluamiani asioita halvalla. Niin onhan se helppo ostaa halvalla silloin, kun sattuu löytämään parilla eurolla kaikkea kivaa ja tiuhaan kun käy kirpputoreilla, niin löytöjä onnistuu tekemään usein. Mutta aina ei vain kaikkea haluamaani satu edullisesti kohdalle, vaikka kuinka usein siellä kirppareilla koluaisi. Joskus on pakko puntaroida, että ostaako haluaman tuotteen hieman kalliimmalla vai jättääkö tuotteen pöytään toivoen, että vielä joskus moisen löytäisi käypään hintaankin. Yleensä minun kohdalla tuote jää ostamatta, jos miellän tuotteen kalliiksi, mutta niin kuin jo alussa totesin, olen lipsunut hieman ja kotiuttanut tavaraa tavallista kalliimmalla hinnalla.


Yksi tuote, josta maksoin tavallista enemmän on Aarikan keltainen Tuliaspurkki. Se köyhdytti kukkaroani kuuden (6) euron verran. Ei siis mikään paha hinta, jos purkki olisi priima, mutta kun se ei ole sitä. Maksoin siis kuusi (6) euroa purkista, jossa on pieniä lommoja kannessa ja sisällä hieman ruostetta. Eihän kuusi euroa tokikaan ole iso raha, mutta suhteutettuna purkin kuntoon, miellän ostokseni hivenen tyyriiksi. Päädyin ostamaan tämän purkin oikeastaan siksi, että tykkään niin paljon Aarikan peltipurkeista ja itse törmään niihin niin harvoin kirpputoreilla. Minulla onkin vain muutamia Aarikan purkkeja sen vuoksi, että en löydä niitä kovin usein tai jos satun löytämäänkin, on hinnat usein lähempänä kahtakymmentä (20) euroa, joten ne ovat menneet yli budjetin. Aarikan peltipurkkeja on kait aikoinaan valmistettu ihan reilusti ja ilmeisesti näitä kirppareilla liikkuu aika hyvin, vaikken minä niihin usein olekaan törmännyt. Toivottavasti jatkossa törmäisin useammin edullisiin purkki ihanuksiin kirppareilla, jotta saisin kerättyä näitä itselleni kivan kokoelman. Tulevia Aarikan kirpparilöytöjä odotellessa, 'joudun tyytymään' muiden blogeissa olevien Aarikka peltipurkki kokoelmien ihasteluun.

Kirppislöytö: Aarikan keltainen Tuliaispurkki 6€

Tässä viime päivinä törmäsin kirpparilla yhteen esineeseen, joka on ollut jo vuosia "pakko saada listallani" (se lista onkin loputon pitkä). Kun näin kirppismyyjän nostavan kassistaan tämän ihanuuden ja asettelevan sen pöydälleen, meinasi minulla sydän pakahtua. Toivoin mielessäni jotain parin euron hintaa, mutta eihän se ihan niin halpa ollut, josta unelmoin. Mutta unelma kunnossa se oli, lukuunottamatta kantta, jossa on hieman sanomista. Kyseessä on siis Finelin Punahilkka emalipannu. Oi sentään, olin (ja olen edelleen) haltioissani siitä, että minä löysin Punahilkka pannun. Kyseessä ei siis ollut mikään super edullinen löytö, mutta sellainen hinta kuitenkin, etten vain voinut jättää pannua kirpputorille. Maksoin tästä siis reilu kaksikymmentäviisi (25) euroa. Ei ihan kaikkien aikojen kallein ostokseni, mutta kyllä se taitaa viiden kalleimman kirppislöydön joukkoon päästä. Mutta on se vaan ihana, eikä kaduta yhtään, että ostin sen noinkin kalliilla. Luulen, että enemmän katuisin sitä, jos olisin Punahilkkani jättänyt ostamatta.

Kirppislöytö: Finel Punahilkka emalipannu

Sitten siihen kalleinpaan ostokseeni, joka oli Nanny Stillin Grapponia lautaset, jotka ostin kuuden (6) euron kappelehintaan. Jos olisin ostanut näitä vain muutaman kappaleen, ei hinta olisi niinkään kirppaissut. Päädyin kuitenkin ottamaan kaikki pöydässä olleet pienet keltaiset Grapponia lautaset, joita oli tusina. Maksoin siis 72€ pelkistä lautasista. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun ostokseni tekivät noin paljon kirpputorilla. Mutta olihan nämä ostettava. Ja vaikkei nämä nyt mitään älyttömän edullisia olleetkaan, niin kohtuuhintaisia kuitenkin, sillä kyllähän näistä monesti pyydetään paljon enemmänkin kappaleelta rahaa. Ja onhan nämä sentään keltaisia, joten siinä on jo tarpeeksi syytä hurahtaa ostamaan tavallista tyyriimmät lautaset. Ja olihan minä näistäkin jo pitkään haaveillut, joten olen tyytyväinen, että sain kasvatettua Grapponia kokoelmaani.

Kirppislöytö: keltainen Grapponia lautanen 6€/kpl

Muuta kallista en olekaan sitten raaskinut kirppareilta ostaa, joten monta kivaa juttua on jäänyt ostamatta hinnan vuoksi (kuten Hai -saappaat 20€, Sarviksen kannu 15€, Marimekon kankaita/verhoja 40-70€). Monesti näiden minun kalliina pitämieni tuotteiden kohdalla olen toivonut löytäväni ne seuraavan kerran puolen hinnan lapun kera pöydästä, mutta usein on käynyt niin, että joku toinen on jo ne tuotteet ostanut pyydetyllä hintaa.


13.4.2015

Löytöjä kaupasta

Alelöytö: kelta-valkoiset salmiakkikuvioiset tyynynpäälliset 3€/kpl

Taannoinen lomareissumme mahdollisti minulle pääsyn sellaisiin kauppoihin, joissa harvemmin vierailen. Yksi kauppa, jossa en ole päässyt muutamaan kuukauteen käymään, ja jota erityisesti kaipaisin tänne omille nurkille, on Tiger. Aivan mahtava kauppa, jos kaikenlaisesta edullisesta sälästä pitää. Joka kerta, kun kyseiseen kauppaan olen päässyt asioimaan, olen löytänyt sieltä vaikka mitä ostettavaa. Niin tälläkin kertaa. Mukaani tarttui mm. hauska musta peltitarjotin, jossa on silmät. Hintaa tällä taisi olla kolme (3) euroa. Ostoskoriini pääsi myös kivat pilvi -kuosiset servetit. Ostin myös keltaisen talonmallisen korin, jolle en ole kylläkään vielä keksinyt käyttöä. En vain voinut vastustaa sitä, sillä minulla vaikuttaisi olevan joku keltainen kausi meneillään sisustuksessa. Lisäksi ostin kaikkia pieniä tarpeellisia juttuja, kuten teippiä, kortteja, viirinauhan, pahvipikareita jne. Tällä kertaa selvisin Tiger käynnistä alle viidellätoista (15) eurolla.

Alelöytö: Arabian Angry Birds kulhot 7€/kpl
Matkan varrella tuli myös pysähdyttyä lisäksi Kuopion Ikeassa. Ikeasta tarttuu mukaan aina jotain ja nytkin tuli hommattua jotain pientä kotiin. Vaikka Kajaanin kirpparit tuottivat sillä kertaa pienoisen pettymyksen, tein kuitenkin paikallisesta Prismasta muutaman kivan alelöydön. Löydöistä parhain on ehdottomasti ostamani tyynynpäälliset. Näissä tyynynpäällisissä tykästyin tuohon keltaiseen salmiakkikuviointiin. Ostin näitä kaksi (2) kappaletta piristämään olohuoneen puusohvaa. Nämä olivat hyvässä alennuksessa ja hintaa näille jäi vain kolme (3) euroa kappaleelta. Ostin taas uusia astioita, kun en voinut vastustaa hyvää tarjousta. Niinpä meille muutti kaksi (2) Arabian Angry Birds kulhoa seitsemän (7) euron kappale hintaan. Meillä ei todellakaan olisi ollut enää kulhoille tarvetta, mutta minkäs teet, kun ei vain pysty vastustamaan. Kyllähän nämä varmasti käyttöön pääsevät, vaikkei näille varsinaista tarvetta ollutkaan. Kiva vain keräillä näitä Arabian Angry Birds astioitakin.

Musta peltitarjotin silmillä 3€ Tigeristä

Mitään kovin kummoisia ostoksia en siis kaupoista tehnyt ja hyvä niin, sillä yritän pyrkiä siihen, että ostan mahdollisimman vähän tavaroita kaupasta ja suosin käytettyjen tavaroiden ostamista. En aina tosin niin kovin onnistuneesti, sillä alelöydöt ovat heikko kohtani. Alehinnoilla huomaan kotiuttavani kotiin vähän liikaakin tavaraa. Isoja aleprosentteja on vain melkein mahdotonta vastustaa, etenkin jos niin sattuu löytämään edullisesti jotain super kivaa. Ja toisinaan kaupasta saa jopa halvemmalla tavaraa kuin kirpparilta, joten ihan hyvillä mielin sallin itselleni tehdä myös kaupasta tavara ostoksia.

Ostoksia Tigeristä ja Ikeasta

P.s. Sain taas hyvät naurut, kun oikoluin tekstini läpi ennen julkaisua. Olin nimittäin kirjoittanut löytäneeni kivat pili -kuosiset servetit Tigeristä. Näin jo itseni sieluni silmin kattamassa tuleville lapsen kaverisynttäreille kivoja pili-kuosisia servettejä pöytään. Jep, nauru on herkässä.

12.4.2015

Säästölippaat

Kirppislöytö: Keltainen Säästöpankin hymynaama säästölipas 2€Kirppislöytö: Osuuspankin Hanna Hippo säästölipas 2€

Säästölippaiden määrän perusteella voisi kuvitella minun olevan ahkera säästäjä. Valitettavasti joudun toteamaan, että säästämisen suhteen olen vasta opettelu asteella, enkä ole siinä järin hyvä. Luulenpa, että jatkossakin kannan roposeni kirppareille säästöpossun ruokkimisen sijaan. Säästöpankkeja keräänkin lähinnä silmäniloksi, enkä perinteiseen tapaan kolikoiden säästämistä varten. Toki osa säästöpossuista on ihan oikeassa käytössä, kun lapset sujauttavat sinne kolikkonsa.

Suurin osa säästölippaista on koottu yhdeksi ryppääksi olohuoneessa olevalle hyllylle. Tällä hetkellä sieltä löytyy kaksi isoa säästölipas norsua, yksi keskikokoinen ja yksi ihan pieni norsu. Näiden lisäksi löytyy pieni punainen Osuuspankin Hanna Hippo säästölipas. Hyllyltä löytyy myös KOP:n Roope Ankka säästölipas. Uusimpana tulokkaana pikkuisessa säästölipas kokoelmissani on keltainen säästöpankin hymynaamainen säästölipas. Tästä ihastuttavan värisestä uusimmasta löydöstäni maksoin kaksi (2) euroa. Tätä kyseistä säästöpankkia olen metsästänyt kirppareilta jo pitkään ja tulin todella iloiseksi, kun vihdoin löysin hyväkuntoisen yksilön aika edulliseen hintaan.

Nettilöytö: KOP:n Roope Ankka pankki pari euroa

Yhtä vaille kaikki säästölippaani ovat ostettu kirppareilta tai muuten vaan käytettyinä. Jostain syystä minulla ei ole tallessa ollenkaan lapsuusaikaisia säästöpossuja, joita minulla oli silloin useita. Isoimman mustan norsu -pankin olen ostanut joitain vuosia sitten kaupasta ja Roope Ankka pankki on edullinen nettilöytö. Ison punaisen norsun olen ostanut jo niin kauan sitten, että en enää muista sen hintaa. Mutta koska ostan lähes aina vain halpoja asioita kirpputoreilta, uskoisin maksaneeni kyseistä säästölippaasta pari euroa. Pienimmän vihreän norsun ostin pari vuotta sitten ja siitä maksoin muistaakseni euron ja uusimmasta norsustani, jonka tällä viikolla löysin ja viime postauksessa jo esittelin, maksoin myös euron. Punaisesta Hanna Hippo pankista olen pulittanut kaksi (2) euroa.

Kirppislöytö: Säästöpankin vihreät säästölipas norsut 1€/kpl

Isot norsu säästöpankit (punainen kirppislöytö & musta kaupasta)


Näitä säästölippaita taitaa muutkin keräillä? Tuntuu hinnat ainakin olevan monesti sitä luokkaa kirppareilla, että voisin uskoa näiden vanhojen säästöpankkien olevan suosittukin keräily kohde. Useamman kerran olen pyöritellyt käsissäni kirppareilla pankkeja, joilla on pyynti kymmeniä euroja. Ne olen jättänyt suosiolla toisten löydettäviksi ja itse ostan vain niitä edullisia kappaleita. Näin kokoelmani tosin karttuu hitaasti, mutta eiköhän näitä edullisia löytöjä luulisi jatkossakin tulevan vastaan, jotta saan kasvatettua kokoelmaani.

Säästölipaskokoelma olohuoneen kaapin hyllyllä

10.4.2015

Lomareissun kirppistelyjä

Kirppislöytö: vaaleanpunainen muovikori 2€
Lähdin viettämään pääsiäistä kylpylälomalle perheeni kanssa. Meillä näihin lomareissuihin kuuluu aina oleellisena osana kirpputorien kiertely. Harmillisesti monikaan kirpputori ei ollut pääsiäisen vuoksi auki, mutta onneksi palasimme reissultamme vasta toissa päivänä, joten tiistaina ja keskiviikkona ehdin koluamaan useammankin kirpputorin läpi. Menen aina innolla kiertämään uusia kirpputoreja. Joka kerta kun pääsen kiertämään uudelle paikkakunnalle kirppareita, on minulla kovat odotukset löytöjen suhteen. Tosin kun odotukset ovat korkealla, on pettymys suuri, kun mitään hienoa ei löydykään. Tälläkin kertaa sain kokea jonkinasteisen pettymyksen, sillä usealta kirpparilta lähdin tyhjin käsin pois, päivitellen mielessäni järjettömän korkeita hintoja.  En vain pysty ymmärtämään, että miksi kukaan hinnoittelee tuotteensa niin kalliiksi, että tismalleen samanlaisen tavaran saisi uutena siitä viereisestä kaupasta edullisemmin. Onneksi näitä ylihinnoiteltuja tuotteita ei sentään joka paikka ollut täynnä.

Kirppislöytö: muovirasia 0,50€

Mitään aivan mahtavia löytöjä en siis tehnyt, mutta jotain kivaa onnistuin löytämään. Parhaan löytöni tein Sotkamon pikkuiselta lähetystori kirpparilta, josta ostin tutti -korvikset. Oi että sentään, miten lapsuusmuistot valtasivat mieleni, kun näin tutti -korvakorut kassan vieressä olevassa hyllyssä muiden korujen seassa. Nämä tutti korvikset, kaulakorut ym. olivat tosi kova juttu silloin 90-luvun alussa. En vain voinut vastustaa näitä nostalgisia tutteja, vaikka olenkin melkein varma, ettei näitä tulla näkemään korvissani roikkumassa. Samaiselta kirpparilta löysin myös pienen muovirasian. Yhteensä rahaa tänne kirpparille jätin euron. Kiersin Sotkamossa myös pari muuta kirpputoria, mutta en löytänyt niistä mitään ostettavaa.

Kirppislöytö: tutti korvikset 0,50€


Kajaanin kirpputorit tarjosivat todella paljon ylihintaisia tuotteita. Esimerkiksi kirkkaista Iittalan Kartio -juomalaseista olisi saanut maksaa viisi (5) euroa kappaleelta, kun ainakin meillä päin näitä voi ostaa ihan uutena noin neljän(4) euron hinnalla. Toki uutena ostetussa ei olisi käytön jälkeä näkyvissä, joten ehkä ne naarmut/lohkeamat tekivät laseista sen verran uniikkeja, joten niistä voi pyytää enemmän kuin uusista kaupoissa. Olihan siellä seassa ihan edullistakin tavaraa, mutta ei oikein mitään sellaista, jota minä olisin halunnut ostaa. Kajaanissa lähdinkin muilta kirpputoreilta tyhjin käsin, paitsi kierrätyskeskus Entrinkistä, josta löysin Duplo Primo sammakon neljänkymmenen (40) sentin hintaan.

Kirppislöytö: Duplo Primo lentsikka 2€ ja sammakko 0,40€
Seuraavaksi matkasin Iisalmen kirpputoreille. Täällä kiersin kolme kirpputoria läpi ja jokaiselta löytyi jotain. Yhdestä löysin suloisen muovisen korin, joka on väriltään hempeän vaaleanpunainen. Tällaista olenkin jo etsinyt jo jonkin aikaa, mutta tähän asti on vastaan tullut vain rikkinäisiä versioita. Tämän löysin kahdella (2) eurolla. Värinä joku keltainen tai punainen olisi ehkä ollut enempi mieleeni, mutta eipä tuossa vaaleanpunaisessakaan mitään vikaa ole. Samaiselta kirpparilta löysin myös eurolla vihreän säästöpossun. Tai eihän se mikään possu ole, vaan norsu. Se olikin jo neljäs norsuni säästölipas kokoelmissani. Toiselta kirpparilta löysin parilla eurolla Duplo Primo lentokoneen. Kolmannelta kirpputorilta matkaan tarttui lapsille kirjoja.

Kirppislöytö: Säästöpankin vihreä säästölipas norsu 1€

Löytöjen määrä oli siis vähäinen siihen nähden, että muutaman päivän aikana ehdin kiertää yli kymmenellä kirpputorilla. Vaikka mitään mahtavia löytöjä ei tullutkaan tehtyä, oli uusien kirppareiden kiertäminen silti mukavaa.

2.4.2015

Pääsiäinen valtaa keittiön

Kirppislöytö: Pajunoksien koristeet 1€

Kiirastorstain kunniaksi kaivoimme laatikosta esiin pääsiäiskoristeet ja laitoimme ne paikoilleen. Meillä on näitä pääsiäiskoristeita sangen vähän, joten ainoa huone, joka on koristeltu edes hieman pääsiäisteemalla, on keittiö. Tai tarkemmin sanottuna koristeet ovat vallanneet lähinnä yhden keittiönkaapeista ja vain muutama yksittäinen pääsiäiskoriste on päätynyt muualle kuin tämän kaapin päälle. Kyllähän nuo muutamat koristeet tuovat kivasti pääsiäistunnelmaa ja vielä kun käy kaupasta hakemassa keltaisia kukkasia, on pääsiäistunnelma taattu. Niitä pieniä suklaamuniakin olisi vielä tarkoitus ostaa, jotta taannoin ostamani Pentikin sydänkulho pääsisi siihen käyttöön, johon sitä kaavailin.

Keittiönkaapin pääsiäisilme

Suklaamunat saavat toimia 'pääsiäiskoristeina' niin kauan, kunnes ne loppuvat. Virpojat saivatkin tänä vuonna ison kasan suklaamunia, joten näistä saadaan nauttia varmasti vielä pääsiäisen jälkeenkin. Virpomavitsojakin tuli tehtyä jokunen kappale liikaa, joten ne saavat olla maljakossa koristeina pääsiäisen ajan. Meidän omatekemien virpomavitsojen lisäksi maljakossa oon tietysti sukulaislapsilta saadut vitsat. Pajunoksia tuli haettua tarkoituksella enemmän kuin oli tarve virpomavitsojen tekoon, sillä halusimme koristella oksia kirpparilta löytämilläni pikkuisilla koristeilla.

Kirppislöytö: Aarikan pupu 1€
Kirppislöytö: kasvatusastiat 1€ (ohra) & 0,30€ (rairuoho) ja pöytäliina 0,50€

Itse asiassa iso osa meidän pääsiäiskoristeista on ostettu kirpputorilta. Olen ostanut vuosia sitten Finlaysonin Onni-kuosia olevan keltaisen kaitaliinan kirpparilta ja siitä lähtien kyseinen liina on saanut toimittaa pääsiäisenä pöytäliinan virkaa keittiössämme. Tästä pienestä ja pirtsakan värisestä liinasta maksoin muistaakseni viisikymmentä (50) senttiä. Kirpparilta on myös rairuohon ja ohran kasvatusalustat. Ohra kasvaa äskettäin ostetussa ruskeassa emalikulhossa, josta maksoin euron ja raeruoho kasvaa oranssissa kolmenkymmenen (30) sentin korissa. Lisäksi valkoinen puinen Aarikan pupu on kirpparilöytö. Pupusella oli hintaa euron verran. Muut meillä olevat Aarikan pääsiäiskoristeet ovat alelöytöjä jokusen vuoden takaa. Tykkään näistä puisista koristeista juuri sen takia, että ne ovat kestäviä. Nuo monet muut pääsiäiskoristeet ovat rikkoontuneet ajan saatossa, mutta Aarikan puiset koristeet ovat edelleen lähes uudenveroisessa kunnossa.

Alelöytö: Aarikan puiset tiput ja muna (1-2€/kpl)