31.3.2015

Pareja kirpputorilta

Kirppissaalista

Viime aikoina olen löytänyt kirppareilta "pareja" meiltä jo löytyville tavaroille. Erityisesti leluja ja niille kavereita on löytynyt useampi. Meillä oli ennestään Jolly-Dolly -merkkinen apina pehmolelu, joka on myöskin kirppislöytö vuosien takaa. Nyt löysin toisen Jolly-Dollyni, ihanan keltaisen kissan. Kissasta maksoin kaksi (2) euroa. Löysin myös pienen Herra Tossavaisen, josta maksoin euron. Aikaisemmin olen ostanut isomman Peppi Pitkätossun apinan ja nyt se sai siis kaveriksi pienemmän Herra Tossavaisen. Kolmas pehmolelu löytöni oli Barbapaavo pehmolelu, josta maksoin myös euron. Barbapaavo pääsee yksinäisiä päiviä viettäneen Barbapinkon viereen lastenhuoneen hyllylle. Myös yksinäinen Playmobil hahmo sai itselleen tyttökaverin, kun löysin Playmobil hahmon kirpputorilta kahdenkymmenen (20) sentin hintaan.

Kirppislöytö: Jolly-Dolly kisu 2€
Kirppislöytö:  pikkuinen Peppi Pitkätossun apina Herra Tossavainen 1€
Kirppislöytö: Paulig kahvipurkki (vuodelta 2012) 3€

Esittelin blogissani joku aika sitten mintunvihreän, Vilen Finnware peltipurkin, jonka löysin kirpputorilta eurolla. Nyt sitten löytyi tälle mintunvihreälle peltipurkille kaveri, kun mukaan tarttui samanmerkkinen, vaalean roosan värinen peltipurkki kahdella (2) eurolla kirpputorilta. Viime kirppisreissulta peltipurkkeja löytyi enemmänkin, sillä ostin myös Pauligin kahvipurkin vuodelta 2012 kolmella (3) eurolla. Minulta löytyy tälle kaveri, sillä olen ostanut kaupasta vuonna 2010 turkoosin Pauligin kahvirasian. Näiden kahden lisäksi minulta löytyy muutamia vanhoja kahvipurkkeja.

Kirppislöytö: Vilen Finnware roosa peltipurkki 2€
Kirppislöytö: Playmobil hahmo 0,20€

Kirppislöytö: Barbapaavo pehmolelu 1€

26.3.2015

Pari keltaista löytöä ja palmusunnuntain odotusta

Kirppislöytöjä: Sarviksen keltainen kannu 1€ ja Lego suolasirotin 3 €

Nyt kun kevät tulee kohinalla ja pääsiäinen lähestyy, kiinnitän kirpputoreilla huomion entistä enemmän keltaisiin juttuihin. Pari päivää sitten keltaista löytyi kirpputorilta suolasirottimen ja kannun muodossa. Sarviksen keltaisesta kannusta maksoin euron ja hauska keltainen Legoukkelinpää suolasirotin maksoi kolme (3) euroa.  Löysin myös eurolla kasan paperinarua kirpparilta. Paperinarua ostan askarteluja varten aina kun sattuu edullisesti vastaan tulemaan. Kirppareiden kiertämisen lisäksi ollaan jo aloitettu valmistautumaan tulevaan virpomispäivään, palmusunnuntaihin.

Virpomavitsoja

Meillä aloitetaan virpomavitsojen koristeiden teko hyvissä ajoin. Yleensä muutamaa viikkoa ennen palmusunnuntaita kaivan laatikon perältä paperinarut esiin ja niitä pyöritelläänkin lasten kanssa auki oikein urakalla. Itse pyörittelen paperinarusta lehtiköynnöksiä ja kukkasia, kun minulla on "hukka-aikaa" eli esimerkiksi kun istun autossa tai katson telkkaria, hypistelen käsissäni paperinarua, josta syntyy koristeita pajunoksia varten. Tämä helpottaa sitä varsinaista koristelupäivän urakkaa, kun osa koristeista on tehty jo valmiiksi. Paperinaruköynnöksien ja -kukkasten lisäksi pyörittelemme virpomavitsoihin koristeeksi piippurassia, koska sen avulla saa oksia koristeltua nopeasti. Tämän lisäksi tehdään myös kreppipaperista erilaisia kukkasia ja viuhkoja. Käytämme toki myös höyheniä koristelemiseen. Esikoinen selviäisi varmasti jo yksin pajunvitsojen koristelusta, mutta olen mukana auttamassa ja tekemässä, sillä lapset tykkäävät, että olen mukana ja tykkään kyllä itsekin askarrella. Askartelu on oikeastaan ihan mukavaa, vaikken siinä mikään järin hyvä olekaan.


 Meillä nämä vitsat näyttävät suurin piirtein samalta vuodesta toiseen, joten pitäisi varmaan joskus etsiä uusia koristeluideoita, eikä mennä aina sen mukaan, miten on ennenkin tehnyt. Minkälaisia koristeita te muut laitatte virpomavitsoihin? No nyt nuo valmiit, aina niin kovin samanlaiset virpomaoksat, saavat tuoda pääsiäistunnelmaa kotiin siihen saakka, kunnes virpomispäivä koittaa. Katsotaan sitten taas ensi vuonna, että saisiko silloin tehtyä uudenlaisia koristeita vanhojen kaveriksi. Vaikka pajunoksat ovat jo koristeltu, silti yksin hyvin tärkeä virpomiseen liittyvä homma on vielä tekemättä. Nimittäin suklaamunat ovat vielä kaupassa. Ne pitääkin käydä pikimmiten ostamassa, sillä pitäähän pienten virpojien palkka saada.

24.3.2015

Duplo Primot


Vähän aikaa sitten minua onnisti kirpparilla ja löysin kohtuuhinnalla Duplo Primoja eli niitä vauvalegoja. Aika useinhan näitä Primoja näkee kirppareilla myynnissä, mutta monesti ihan hupsuin hinnoin. Olen esimerkiksi nähnyt peruspalikasta pyydettävän kahta (2) euroa kappaleelta ja erikoispalikoita myytävän yli kymmenenen (10) euron kappalehintaan. Tosin sitä en tiedä, että mitä ihmiset yleensä näistä maksaa ja onko nuo minun mielestäni kalliit hinnat oikeasti kalliita vai ihan käypäsiä hintapyyntöjä näille. Mitäköhän näistä on aikoinaan saanut kaupassa maksaa? Itse kun en muista näitä nähneeni myynnissä ja siten en yhtään tiedä millä hintaa näitä on myyty. Sitäkään en tarkkaan tiedä, milloin nämä poistui myynnistä, mutta ilmeisesti kymmenisen vuotta sitten.

Duplo Primo helistimiä

Duplo Primo ukkeleita
Duplo Primo kokoelmani ei ole vielä järin suuri, sillä jätän ne kalliit ostamatta. Vaikka olenkin hurahtanut Legoihin, en silti suostu maksamaan älyttömiä hintoja. Moni ihanuus onkin jäänyt kotiuttamatta juuri hinnan vuoksi, mutta onneksi muutama uusi ihanuus löytyi joku aika sitten. Entuudestaan minulla oli näitä kovin vähän, mutta reilun viikon takaisen kirpparikierroksen jälkeen Primojen määrä kaksinkertastui. Löysin kahdeksalla (8) eurolla näitä  pussillisen, joka sisälsi peruspalikoiden lisäksi muun muassa toukan, erilaisia helistinpalikoita, ankan, vaunuja ja ukkeleita. Joskus vuosia sitten olen ostanut samaan sarjaan kuuluvan kierrettävän soittorasian eurolla.

Duplo Primo toukka
Kirpparilöytö: Duplo Primo soittorasia 1€

Luulin oikeastaan ostavani nämäkin lelut lähinnä itseäni varten. Mielestäni nämä värikkäät ja söpöt Legot ovat ihania lastenhuoneen hyllyn koristajia. Paitsi että nämä eivät sitten hyllyyn asti päässeetkään, vaan perheen pienimmäinen halusi nämä leikkeihinsä. Ajattelin, että hän ei enää näistä vauvalegoista kiinnostuisi, sillä hän leikkii (tai ainekin sujuvasti sotkee) niin Duploilla kuin pikkulegoillakin. Väärässä olin, näillä uusilla Primoilla on leikitty jo monet leikit ja vanhat Primotkin on kaivettu leikkeihin mukaan. Nämä ovat kyllä niin mahtavia leluja, kuten Legot yleensäkin, jotta aikuisenakin jaksaa innostua lapsien kanssa leikkimään näillä.

Kirpparilöytö: Duplo Primoja

19.3.2015

Viimeaikaisia kirppislöytöjä

Kirpparisaalista viime viikolta

Viime viikolla kiersin aika ahkerasti kirpputoreilla. Mukaan tarttui kyllä muutakin kuin retro etana, jonka aikaisemmin jo esittelin. Etana on vaan niin ihana, että ansaitsi oman postauksen. Nyt on sitten luvassa muita viimeaikaisia löytöjä.

Lapsena minun lempisatuni oli Hannu ja Kerttu. Sitä minulle piti lukea joka ilta ja osasinkin kirjan melkein sanasta sanaan ulkoa jossain vaiheessa. En tiedä mitä tälle kirjalleni tapahtui, mutta veikkaan, että jossain vaiheessa kukaan ei vain jaksanut enää lukea sitä minulle ja vähin äänin kirja jemmattiin jonnekin. Viime viikolla samanlainen kirja tuli vastaan kirpparilla ja nostalgia fiilis oli taattu. Ostin tämän ikäisekseen (vuodelta 1982) aika hyväkuntoisen kirjan yhdellä (1) eurolla. Kotona Hannua ja Kerttua lukiessani huomasin muistavani edelleen joitain pätkiä ulkoa, vaikka edellisestä lukukerrasta lienee jotakuinkin 25-vuotta.

Kirpparilöytö: Hannu ja Kerttu kirja  1€

Löysin myös Muumit Rivieralla dvd:n. Hintaa tälle oli laitettu kaksitoista (12) euroa, mutta ostin tämän, koska tässä pöydässä kaikki tuotteet olivat puoleen hintaan. En yleensä osta näin kalliita (kuuden euron hintaisia) dvd-levyjä, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen, koska a) tämä kyseinen elokuva on vasta ilmestynyt dvd versiona, b) kaupassa tämä maksaa vielä noin viisitoista (15) euroa, c) levy ja kannet olivat erinomaisessa kunnossa ja d) koska vain halusin saada tämän (eli olisin ostanut tämän joka tapauksessa jossain vaiheessa). Viikonloppuna onkin sitten tiedossa leffailta herkuttelun merkeissä, Muumit Rivieralla leffaa katsoen. Muumi fanina jaksan kyllä katsoa leffan useampaan otteeseen ja kerran tämän olenkin jo nähnyt syksyllä, kun kävimme esikoisen kanssa tämän elokuvateatterissa katsomassa.

Kirpparilöytö: Muumit Rivieralla dvd 6€
Olen myös myyrä fani, niin kuin olen jo tainnut aiemminkin mainita. Siksi olinkin iloinen, kun kirpparilla eteeni tuli Myyrä aiheinen kuutiopalapeli. Hintaa kuutiopalapelillä oli neljä (4) euroa, mitä pidin turhan kalliina. Jätin pelin ostamatta hinnan vuoksi, vaikka minua harmitti jättää se sinne kirpparipöydälle. Seuraavan kerran kun menin samaiselle kirpparille toivoin löytäväni kyseisen Myyrä pelin vielä sieltä, sillä halusin kuitenkin ostaa sen, koska se oli jäänyt mieltäni kaihertamaan. No eipä ollut peli enää samassa pöydässä myynnissä ja täytyy myöntää, että kyllä harmitti. Pääsin kiertämään kyseisen kirpparin taas seuraavana päivänä uudelleen ja kylläpä lämmitti mieltä, kun huomasin Myyrä kuutiopalapelin olevan taas samassa pöydässä myynnissä. Ilmeisesti peli oli harhaillut edellisenä päivänä jossain muualla, mutta kiva kun se oli löytänyt takaisin paikoilleen minun löydettäväksi. Tällä kertaa pistin Myyrä kuutiopalapelin heti koriini ja ostin sen. Oikeastaan hintakaan ei enää tuntunut yhtään liian suolaiselta, niin iloinen olin vain saadessani sen. Kuutiopalapeli on kaiken lisäksi vielä ok kunnossa, joten ehken sitten maksanut siitä liikaa.

Kirpparilöytö: Myyrä kuutiopalapeli 4€

Minulta on pitkään uupunut Barbapapa kokoelmista se punainen hahmo, Barbapaavo. Tarkoitan siis niitä joitain vuosia sitten Kinder -suklaamunista saatuja Barbapapa hahmoja. Nyt se puuttuva palanen eli Barbapaavo sitten löytyi. Paavo oli myynnissä pikkuisessa lelupussissa, josta maksoin yhden euron. Harmitti hieman, kun pussi oli jo kirpparilla revitty auki ja luultavasti pussin sisältö ei ollut läheskään kokonaan tallessa (siinä oli enää pari muuta juttua Barbapaavon lisäksi). No turha sitä on enää harmitella, että olisiko pussiin oikeasti kuulunut jotain muutakin kivaa. Pääasia, että sain Paavon vihdoin.

Kirpparilöytö: Barbapaavo Kinder-hahmo 1€

Sitten löysin pikkuisen neliskanttisen astian, joka on emalia. Pohjassa ei ollut mitään merkintää, mutta tuskinpa tämä Fineliä on. Itse en ainakaan tunnista tätä Fineliksi. No ei sen väliä, että mikä firma on kyseisen astian valmistanut. Tämä ruskea astia tulee mitä luultavammin päätymään rairuohojen kasvatusalustaksi. Maksoin tästä ruskeasta, uuniastia nimellä myydystä, astiasta muistaakseni yhden euron. Samaisesta pöydästä löysin myös pikkuisen Arabian kynttilänjalan. Hintana kynttilänjalalla oli neljä (4) euroa, mutta pöydässä oli puolen hinnan lappu, jolloin maksettavaa tästä sympaattisesta pikku esineestä jäi vain kaksi (2) euroa.

Kirpparilöytö: Ruskea emaliastia 1€
Kirpparilöytö: Arabian pikkuinen kynttilänjalka 2€


Mukaan tarttui myös pikkuinen kirkasta lasia oleva Pentikin sydänkulho. Pentikin nettisivujen mukaan tämä kulho kulkee nimellä Nostalgia Lasisydän. Maksoin tästä löydöstäni euron. En yleensä osta Pentik -merkkisiä tuotteita, mutta ihastuin tähän sievään kulhoon ja päätin kotiuttaa sen, kun keksin sille hyvän käyttötarkoituksen. Tästä kulhosta tulee meille pääsiäisen ajaksi karkkikulho niille ihan pikkuisille suklaamunille.

Kirpparilöytö: Pentikin Nostalgia Sydänkulho 1€


Tässä ei itse asiassa ollut vielä kaikki viimeaikaisista kirpparilöydöistäni. Jostain viime viikkoisista löydöistä on tulossa erillistä postausta vielä jossain vaiheessa. Ainakin olisi tarkoitus saada aikaiseksi kirjoittaa Duplo Primoista, joita ostin lisää edellisten jatkoksi.

17.3.2015

Sisustushaaste: 7 kysymystä & vastausta

Sain Ripakinttu retrohuuruissa -blogin kirjoittajalta blogihaasteen. Ihka ensimmäinen haaste minulle blogi historian aikana ja tartuin siihen tietysti mielelläni. Haasteen ideana on siis vastata seitsemään (7) kysymykseen, jotka liittyvät sisustukseen ja halutessaan voi haastaa muita blogeja lähtemään mukaan. Tähän haasteeseen oli kyllä helppo tarttua, sillä juuri näitä samoja asioita olin tässä viime aikoina pohdiskellut. Itse asiassa luonnoksissa odottaa postaus second hand sisustuksesta, jossa käsittelen aika samoja asioita kuin näissä kysymyksissä.

Lastenhuoneessa lelut toimivat itsessään sisustuselementteinä 

1) Onko sisustusmakusi pysynyt pitkään samana vai vaihteleeko se usein?

Sisustusmakuni on pysynyt oikeastaan pitkään samanlaisena. Toki kyllähän se maku niin sanotusti aina " elää" hieman ja tulee uusia sistustuksellisia mieltymyksiä, mutta pääpiirteittäin makuni on pysynyt suhteellisen muuttumattomana useita vuosia. Kiinnostuin sisustamisesta 16- vuotiaana, kun muutin ensimmäisen kerran yksin asumaan pikkuiseen vuokrayksiöön. Silloisen vuokrakämppäni sisustus ei kylläkään millään muotoa vastannut sitä mistä pidin. Silloin olisin halunnut sisustaa tummilla täyspuisilla kalusteilla ja tykkäsin viininpunaisesta ja mustasta väristä sisustuksessa. Nyt en enää haluaisi kotiini niin synkkää sisustusta, josta siis pidin silloin 2000-luvun alkupuolella. Teiniajoilta sisustusmaku on siis muuttunut paljonkin, sillä nykyään tykkään värikkäistä huonekaluista/esineistä/verhoista ja tykkään myöskin hillitymmästä sisustuksesta (vaaleasta puun väristä, harmaista pinnoista ym.). Mutta se on pysynyt teini-iästä saakka, että tykkään edelleen täyspuisista huonekaluista. Eli pitkällä aika välillä makuni on muuttunut radikaalisti, mutta viimeiseen muutamaan vuoteen ei ole mahtanut suurta sisustusmaun muutosta.

Vessan sisustusta alkuvuodesta 2005 .. että onhan tuo sisustusmaku muuttunut kymmenessä vuodessa :D

2) Mikä on sisustuksesi punainen lanka? Onko sellaista ollenkaan?

Varsinaisesti minulla ei ole mitään punaista lankaa sisustuksen suhteen. Meidän koti ei siis ole mikään tyylipuhdas kokonaisuus, jossa jokainen huone nivoutuisi tyylillisesti yhteen muiden huoneiden kanssa. No ehkä se on punainen lanka, että kodissamme oikeastaan ihan kaikki huonekalut ovat ostettu käytettynä eli kierrätys huonekalut ja tavarat ovat teemana kodin joka kolkassa. Meidän kodin sisustus perustuu siis lähinnä (edullisiin) kirppislöytöihin.


3) Haetko sisustukseen tarkoituksella inspiraatiota jostain vai tuleeko inspiraatio kuin itsestään?

Luen aika paljon erityyppisiä blogeja ja niistä toki inspiroituu. En nyt osaa sanoa, että onko se tarkoituksen mukaista sisustus inspiraation hakemista? Tällä hetkellä en juurikaan selaile sisustuslehtiä, joten niistä en hae inspiraatiota. Inspiroidun kyllä värikkäistä/ihanista/kauniista kuvista ja saan niistä vinkkejä kotini sisustukseen, mutta enimmäkseen sisustan vaan tunteella ja yhdistelen tavaroita/huonekaluja yrittäen saada edes jonkinlaisen yhteensopivan kokonaisuuden. Inspiroidun siitä lisää, kun ympärilläni on hauskoja ja ihania tavaroita, jotka saavat mielen iloiseksi.
 
Tulppaanit piristävät sisustusta
4) Minkätyyppisiä sisustustavaroita sinulta löytyy eniten (matot, kankaat, tuolit...)?

Olen aikamoinen tavaroiden hamstraaja, joten meiltä löytyy vaikka minkälaista sisustustavaraa. Melkein kaikkia sisustustavaroita yhdistää se, että lähes kaiken olen hommannut käytettynä. Matoista eniten meillä taitaa olla räsymattoja. Niitä ostan kirppareilta, jos sattuu edullisesti joku pirtsakan värinen vastaan ja enemmänkin saisi löytyä, sillä laittaisin mielelläni räsymatot jokaiseen huoneeseen. Kankaita minulla ei itse asiassa ole paljoakaan, sillä en ole opetellut vielä kunnolla ompelemaan. Aion kyllä opetella ja sitten kankaiden hamstraus lähtee varmasti käsistä! Mutta eniten meillä on värikkäitä kankaita; verhoissa suosin Marimekkoa (suosisin enemmänkin, jos lomppakkoni sen sallisi), sohvatyynynpäällisissä suosin Finlaysonia ja tykkään kyllä lapsekkaista & värikkäistä kankaista, jollaisia meiltä löytyy siis aika vähän toistaiseksi. Tuoleja löytyy sekalainen seurakunta; on pinnatuolia, nykyaikaisempaa puutuolia, vanhat nojatuolit, pikku jakkaraa ja vaikka mitä monissa eri väreissä.

Marimekon Kaivo verhot  (kirppislöytö)

5) Onko kodissanne jotain kohtaa, johon et ole tyytyväinen? Miksi et?

On montakin kohtaa. Kamalin kohta on ehdottomasti keittiömme. Se on suurin piirtein suoraan 80-luvulta. Ollaan rempattu keittiötä halvalla, eikä todellakaan olla joka kohtaa tehty uusiksi, joten se on suurimmaksi osaksi hirveä. Valkoiset  keittiönkaappien holvikaari ovet ovat ehkä se kamalin juttu. Mutta on keittiössä paljon hyvääkin; se on tilava, kaksi ikkunaa tuovat valoa hyvin, puuhella on ihana, samoin leivinuuni ja tykkään keittiössä olevasta vanhasta kaapista sekä vitriinistä. En myöskään ole tyytyväinen eteiseen, joka on todella pieni, mutta sen koolle ei vain mahda mitään. Ja onhan täällä monen monta kohtaa, joihin en ole täysin tyytyväinen, mutta sisustelen ne pikku hiljaa mieleiseksi rahatilanteen, löytöjen ja ajan puitteissa.

Finelin emalipannut (kirppislöytöjä) puuhellan päällä
Yksi keittiön räsymatoista

6) Kuka päättää kotinne sisustuksesta?

Suurimmaksi osaksi minä itse, vaikka välillä tuo kaksilahkeinenkin mielipiteensä sanoo. Kyllähän mies sanoo tykkäävänsä tekemistäni sisustusratkaisuista (jos siis edes huomaa niitä). Veikkaan, että häntä ei vain kiinnosta sisustus ja kodin ulkonäkö juuri ollenkaan, joten hänelle kelpaisi minkälainen sisustus tahansa. Ja toki hän osallistuu isoimpiin sisustusratkaisuihin, kuten minkälainen katto tulee, maalataanko vai tapetoidaanko, minkä värisellä lattia laitetaan jne. Pienemmät asiat saan päättää ihan rauhassa, kuten minkälaiset verhot laitetaan ikkunoihin, montako maatuskaa on hyllyn päällä ja mihin ne emaliastiat nyt laitetaan esille. Oikeastaan meillä on aika toimiva työnjako sisustuksen suhteen; minä mietin ratkaisuja, ostan kierrätettyjä tavaroita/huonekaluja (jotka mies usein hakee) ja mies auttaa sitten minua huonekalujen tuunailujen suhteen (joskus auttaminen tosin muuttaa muotoaan ja koko tekele jää miehen harteille) ja mies hoitaa suurimman osan remontoinnista, joka on tietysti osa sisustamista.

Viherkasvit ovat minulle mieluinen sisustuselementti

7) Mitkä ovat mieluisimmat sisustuselementtisi (mainitse muutama)?

Tämä on selvästi vaikein näistä kysymyksistä. Jaa'a. En tiedä osaankohan vastata kysymykseen, mutta yritetään. Ensinnäkään en osaa laittaa sisustuselementtejä mihinkään paremmuus järjestykseen (eikä se nyt tainnut olla tarkoituskaan), mutta jospa nyt muutaman jutun mainitsisin. Tykkään tosi paljon Marimekon verhoista ja Kulkue verhot onkin lastenhuoneen yksi ihanimmista sisustuselementeistä. Tosin meillä lelutkin ovat sisustuselementtejä ja iso osa vanhoista ihanista leluista onkin esillä lastenhuoneen hyllyllä, enkä halua piilottaa niitä kaappeihin (paitsi niinä hetkinä, kun onnistun tallaamaan jonkun lelun päälle keskellä yötä vessareissulla). Keittiössä vanhat Finelin pannut ja peltipurkit ovat minulle mieluisia sisustuselementtejä, samoin viherkasvit. Ja kukat myös. Olohuoneen lemppari sisustuselementti on ehdottomasti rosoisen ulkonäön omaava pönttöuuni. Tykkään kyllä kodissamme niin monesta jutusta, että moni mieluinen sisustuselementti jäi nyt mainitsematta.

Purkkeja ja purnukoita, vanhaa ja uutta

Tähän oli kiva vastata. Yritin pitää vastaukset maltillisen pituisena, jotta joku jaksaa niitä lukea. Aluksi kun kävin vastailemaan kysymyksiin, alkoi teksti rönsyilemään vähän joka suuntaan ja jouduinkin hieman tiivistelemään vastauksia, jotta niistä ei tosiaan tulisi liian pitkiä.

Minä haluaisin vuorostani haastaa Anniskelualue blogin kirjoittajan vastaamaan alla oleviin kysymyksiin, jotka ovat melkein samoja mihin itsekkin vastailin. Itse en keksinyt ainuttakaan uutta kysymystä, vaan menin helpoimman kautta..

1) Onko sisustusmakusi pysynyt pitkään samana vai vaihteleeko se usein?
2) Mikä on sisustuksesi punainen lanka? Onko sellaista ollenkaan?
3) Onko sinulla jokin sisustusinhokki?
4) Mainitse 5 sisustukseen liittyvää lempitavaraa, mistä et usko koskaan luopuvasi?
5) Onko kodissanne jotain kohtaa, johon et ole tyytyväinen? Miksi et?
6) Kuka päättää kotinne sisustuksesta?
7) Mitkä ovat mieluisimmat sisustuselementtisi (mainitse muutama)?

15.3.2015

Retro etana

Kirppislöytö: rengaslelu etana 0,50e

Onnistuin tällä viikolla löytämään kirpputorilta aivan ihastuttavan retron lelun. Löysin siis tällaisen hauskannäköisen pinottavan etanan. Tämä pieni ja viehättävä lelu maksoi vain viisikymmentä (50) senttiä. Onhan tämä yksilö selvästi jo elämää nähnyt ja ilmeisesti pienten hampaiden uhriksi joutunut, mutta etana on kaikista virheistään huolimatta sympaattinen. Etana pääsee rengaslelu pupun viereen piristämään lastenhuoneen leluhyllyä. Tuo pupu, joka myös profiilikuvanani toimii, on myöskin kirpparilöytö vuosien takaa. En enää muista paljonko siitä maksoin, mutta mitä luultavammin alle euron siitä pulitin.

Rengaslelu parivaljakko pupu & etana

Pikaisen googlauksen jälkeen en onnistunut löytämään kummastakaan lelusta lisätietoa, vaikka pupun pohjassa olikin merkintä " Brevet dde", minkä olisi luullut helpottavan alkuperän selvittämistä. Onnistuin kyllä löytämään samanlaisen pupun, mutta mitään tietoa pupun valmistajasta ja ajankohdasta en siltikään saanut selville. Samanlaiseen etanaan en pikaisen etsintöjen jälkeen törmännyt, mutta muita ihania rengasleluja tuli vastaan. Olisi kyllä hauska tietää, milloin nämä on valmistettu, sillä mielestäni nämä näyttää vähän vanhemmalta tuotannolta. Itse en ainakaan muista nähneeni kaupassa näin kivoja pinottavia leluja myynnissä koskaan. Toivottavasti näitä tämäntyylisiä leluja löytyisi jatkossa lisää kirpparilta.

13.3.2015

Ville Vallaton -juustokakku

Ville Vallaton-juustokakku

Lapsuudesta on jäänyt mieleen, kuinka toisinaan sai Ville Vallaton jäätelöpuikkoja. Minä tykkäsin niistä kovasti, kuten kyllä monista muistakin jäätelöistä, herkkusuu kun olin ( ja olen edelleen). Sitten vähän isompana rupesi maistumaan vähän toisenlaiset Ville Vallattomat. Tarkoitan tietysti sitä drinkkiä, joka Ville Vallattoman nimellä kulkee. Jos vielä oikein muistan, niin kyseiseen drinkkiin tulee Pisang Ambon likööriä 2cl, vodkaa 2cl ja loraus maitoa. Sitä minä silloin teininä baarireissuillani join, jos jotain alkoholipitoista ylipäänsä otin. Toki monet muutkin maitopohjaiset drinkit olivat mieleeni, mutta Ville oli kyllä ehdoton lemppari. Nyt sitten minun kävi tekemään mieli tuota tuttua makua ja innostuinkin kehittelemään Ville Vallaton kakun. Tämä kakun perusidea on aika lailla sama kuin Baileys- juustokakussa, mutta likööri vaihtui toiseksi antaen kakulle aivan toisenlaisen maun.

Ville Vallaton- juustokakku 

Pohja:
  • 250g kaurakeksejä
  • 125g voita
Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 2dl kermaa
  • Reilu 1dl tomusokeria
  • 500g Mascarpone- juustoa
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1,5tl vaniljasokeria
  • 1dl Pisang Ambon likööriä
+ vihreää elintarvikeväriä

Laita irtopohjanvuoan (24cm halkaisijaltaan) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Sulata voi ja sekoita joukkoon murustellut keksit. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Seuraavaksi laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää kerman joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri. Sitten kermaseokseen lisätään Mascarpone-juusto. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne sitten kermaseoksen joukkoon. Kiehauta likööri ja sekoita liivatelehdet liköörin joukkoon. Lisää likööri-liivateseos ohuena nauhana kermaseokseen. Lopuksi joukkoon voi laittaa vihreää elintarvikeväriä muutaman tipan korostaakseen vihertävää väriä. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita nuolijalla. Kakun pintaan voi tehdä tässä vaiheessa koristuksia elintarvikevärillä roiskimalla esimerkiksi hammastikun avulla väriä kakun päälle ja 'hajottamalla' näin syntyneet pisarat hammastikun kärjellä varovasti vetäen viivoja eri suuntiin. Sitten vain jääkaappiin, josta se on tarjoiluvalmis muutamien tuntien kuluttua.

Meillä tästä kakusta tykkäsi kaikki. Tämä maistuu sopivasti tutulta Ville Vallattomalta, eikä kakku ole liian äklömakea, joten sitä pystyy ottamaan lisääkin pienen palan ilman pelkoa ällötys olosta.


12.3.2015

Sivustavedettävä puusohvaMeiltä löytyy tällainen vanha sivustavedettävä puusohva, joka kuuluu ehdottomasti huonekalu lemppareihini. Olen ostanut tämän puusohvan noin seitsemän vuotta sitten. Se löytyi Huuto.netin kautta ja maksoin tästä ihanuudesta muistaakseni 190 euroa. Hinta oli mielestäni suhteellisen edullinen, sillä hinta sisälsi myös kotiinkuljetuksen myyjän toimesta. Olin todella tyytyväinen (ja olen edelleen) löytööni, sillä olin jo pitkään kerennyt metsästää puusohvaa kotiini ennen kuin tämä yksilö löytyi. Ennen tätä vastaani oli tullut joko ylikalliita tai ei niin kauniita yksilöitä. Ostamani puusohva oli juuri sellainen kuin halusinkin.


En tiedä varmaksi, että kuinka vanha sohva on, mutta myyjän epäilyksen mukaan sohva voisi olla 1920-luvulta. No vanha se on joka tapauksessa, vaikkei tarkkaa valmistus vuotta olekaan tiedossa. Puusohva taitaa olla alkuperäisessä asussaan. Itselläni oli alkuun suuret suunnitelmat sohvan suhteen. Meinasin nimittäin maalata sohvan vaaleaksi, samalla osittain peittäen vuosien saatossa ilmestyneet käytön jäljet sekä ootrauksen. En kuitenkaan ruvennut heti tuumasta toimeen ja hyvä niin, sillä nykyään tykkään puusohvasta juuri tällaisena. Tosin tykkäisin minä tästä varmasti myös uudelleen maalattuna. Nyt kuitenkin sohvassa viehättää se, että siinä tosiaan näkyy ajan patina ja itse asiassa se sopii meille paremmin tuollaisena, jossa käytön jälki näkyy, jolloin se ei niin sanotusti erotu joukosta. Sen verran aion sohvaan kajota, että tarkoitukseni olisi jossain vaiheessa laittaa sohvan päälle uusi kangas. Nykyinen kangas ei miellytä silmääni, joten meillä on siihen päälle laitettuna valkoinen viltti.

Lähikuvaa puusohvan pinnasta/kuvioinnista
Puusohvan alkuperäinen (?) kangas


Sen lisäksi, että puusohva on mielestäni todella nätti, se on myös kätevä. Tämänkin sohvan, kuten muutkin sivustavedettävät sohvat, voi levittää, jolloin sinne mahtuu nukkumaan. Puusohvan kannen voi nostaa pois paikoiltaan, jolloin sinne mahtuu yksi nukkumaan ja kun sohvan levittää, mahtuu siihen kaksi. Meillä tosin tämä ei ole toiminut nukkumapaikkana kuin pari kertaa. Puusohvan kannen alle jäävä tila ei suinkaan ole hukkatilaa, vaan loistava säilytystila. Sinne mahtuu yllättävän paljon tavaraa säilöön.

Nettilöytö: vanha sivusta vedettävä puusohva
Tällä hetkellä puusohva on olohuoneessa. Olohuoneeseen puusohva sopiikin muuten hyvin, mutta sijainti ikkunan alla ei ole paras mahdollinen. Tämmöisen kauniin huonekalun kun haluaisi mieluiten sijoittaa ehjälle seinälle, mutta ihan kivannäköinen se on tuossa, vaikka takana onkin ikkuna.


9.3.2015

Alelöytö

Alelöytö: Rörstrand Peppi Etelämerellä muki
Kävin viikonloppuna parilla eri kirpputorilla, mutta mukaan ei tällä kertaa tarttunut juuri mitään. Vaikka kirpparilta lähdin melkein tyhjin käsin pois, onnistuin kuitenkin kaupassa tekemään muutaman hyvän alelöydön. Alelöytöjen tekeminen on mielestäni yhtä lailla kivaa kuin kirppareilla koluaminen. Niin kirpparilla, kaupassa kuin netissäkin tehdyt edulliset löydöt saavat hyvälle tuulelle. On se vaan niin mukavaa, kun löytää jotain tarpeellista halvalla.

Tällä kertaa paras alelöytö oli ehdottomasti Rörstrandin Peppi Etelämerellä muki. Muki löytyi Minimanista alle kuuden (6) euron hintaan. Uusimman mukin myötä näitä Peppi & Eemeli sarjan mukeja on meillä jo kymmenen. Jokunen tähän sarjaan kuuluva muki vielä puuttuu ja haluaisin kerätä kyllä koko sarjan, sen verran ihastunut olen mukien ihanaan kuvitukseen ja laatuun. Myös mukin sirohko ulkomuoto on mieleeni. Niin vaikka suurin syy siihen miksi pidän näistä taitaa olla se, että olen tietysti Peppi ja Eemeli fani, kuten varmaan moni muukin, joka on viettänyt lapsuutensa Astrid Lindgrenin kirjojen parissa.

Rörstrand Peppi & Eemeli muki kokoelma