17.11.2015

Pari emalia

Tämä marraskuinen harmaus ei oikein innosta kuvaamaan. Luonnonvaloa ei tule tarpeeksi ikkunoista sisään ja huonossa valossa kuvaaminen saa aikaan tietysti huonoja kuvia ainakin minun taidoillani. Kuvan muokkauksen saloihinkaan en ole päässyt vielä tarpeeksi sisälle, että osaisin loihtia epäselvistä ja pimeistä kuvista kunnollisia. Sen vuoksi tyydyn taas laittamaan tänne vain muutaman otoksen.

Nämä emaliset löydöt ovat aiemmin jääneet kuvissa vain taka-alalle, mutta ansaitsevat toki tulla hieman paremmin esitellyiksi..


  • Sinihilkka löytyi viidellätoista (15) eurolla eräältä kirppisreissulta jo syyskuun puolella. Ulkoapäin pannu on oikein siisti, mutta sisältä se on siinä kunnossa, että ihan ihmettelen missäköhän käytössä pannua on mahdettu aiemmin käyttää, kun se on niin huonoon kuntoon päässyt. Tämä ei siis käyttöön pääse, mutta onhan se tuolla hyllyn päällä oiva kaveri kokoelmistani löytyvälle Punahilkalle.


  • Finelin Lehvä kannukin on ehtinyt olla hyllyn koristeena varmaan pari kuukautta. Se löytyi  alkusyksystä rompetorilta kahdeksalla (8) eurolla. Kannun suurin puute on kahvattomuus, vaikka onhan siinä muutakin käytön jälkeä näkyvissä. Kahvan toivoisin siihen vielä jostain löytäväni, vaikka meneehän se kyllä koristeena tuollaisenaankin.  • Ulkomaista tuotantoa oleva emalinen kissa -muki kotiutui meille erään lelupussin mukana. Kaksi (2) euroa maksaneessa pussukassa oli tämän mukin lisäksi myös duploja ja muita pikkuisia leluja, joten tälle mukille ei jäänyt paljoakaan hintaa. Aika söpö tapaus.
  •  

  Aika sinisiä olivat nämä emaliset löytöni. Nyt kun tuo joulukin jo lähestyy kovaa vauhtia, olisi mukava löytää vaikka lisää punaisia emali ihanuuksia!

  18 kommenttia:

  1. Minulla on tuollainen kahvipannu vesipannuna..:)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Sinihilkka pannu on kyllä hieno, joten kyllä sillä kelpaa varmasti vettä keitellä :) Mun tämä pannu on tosiaan niin huonossa hapessa sisältä, ettei sillä enää keittele mitään..

    Poista
  2. Voi että miten söpöjä! Tuo väri on kyllä kaunis! Ja aarteita ovatkin! Näitä ei tunnu löytävän ja jos löytää, on kyllä hintaakin laitettu :) Minä oon yrittänyt keltaista ja vihreää etsiä.. Mutta kyllä tuo sininenkin kelpaisi.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! Finelin emalit ovat kyllä monesti hinnoissaan, ettei niitä meinaa raaskia ostaa. Mäkin toivoisin löytäväni kokoelmiini vielä ainakin jonkun vihreän pannun. Toivottavasti etsimäsi tulee vastaan piakkoin sopivalla hintaa :)

    Poista
  3. Tosi nätti tuo Sinihilkka! Mää luulen, että mulla on tuommoinen lehväkuosinen kahvipannu jossain... Ja onkin, piti ihan kurkata komeroon varmistukseksi :) Ei käytössä siis vaan joskus tullut koristeeksi hankittua. Nätimpi malli tuo sun kannu.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! Mä tykkään kovasti tuosta Lehvä -kuvioinnista, joten varmasti sunkin kahvipannusi on todella hieno :)

    Poista
  4. Hienolta näyttävät emalit, mutta enemmän katseeni kiinnittyi upeaan takkaluukkuun, wau!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! Pönttöuunin luukku on kyllä munkin mielestä hieno :)

    Poista
  5. Sama fiilis valon suhteen... Tosi kivoja löytöjä sulla taas!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! Tuo valonpuute on kyllä inhottavaa näin kuvaamisen(kin) kannalta..

    Poista
  6. Tuo Finelin Lehvä-kuosi on kyllä ihana. Kulhona tuo olisi myös kiva löytää. En edes tiennyt, että tämän mallista kannua on tehty.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Niinpä, Lehvä-kuosi on ihana! Sellainen kulho olisi kyllä kans vallan hieno. Tämän malliset kannut eivät taida olla kovinkaan yleisiä tai ainakin näitä vaikuttaisi liikkuvan vähänlaisesti myytävänä.. Tai niin luulisin, kun todella harvoin olen itsekään kyseisen mallisiin kannuihin törmännyt.

    Poista
  7. Kuola valuu noita katsellessa. Ovat juurikin sellaista väriä, josta erityisesti pitäisin...

   Harmaata ja pimeää on tälläkin suunnalla. Tänään tuntui, ettei sopivaa kuvaushetkeä todellakaan meinaa löytyä. Pitäisi kuvailla tunnelmakuvia kynttilänvalossa kevääseen saakka :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tämän värinen sininen miellyttää omaakin silmääni ( tumman sininen ei niinkään). Sopivaa kuvaushetkeä ei tosiaan meinaa löytää, mutta onneksi vihdoin tuli lunta tämän harmauden keskelle :)

    Poista
  8. Voi miten kauniita, minäkin tykkään juuri tuon sinisestä. Meillä päin ei ole näkynyt tuon värisenä emalia, vain punaisia ja keltaisia...

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! Toivottavasti teillekin päin ilmestyisi kirppareille sinistä emalia punaisen ja keltaisen kaveriksi :)

    Poista