15.11.2015

Pahvisalkun uusi ilme


Löysin menneellä viikolla kirpputorilta yhden pahvisalkun. Kunnoltaan salkku oli muuten vielä ihan käyttökelpoinen, mutta kantta komistanut kuva oli vuosien saatossa kärsinyt. Kanteen oli piirrelty, se oli tahrainen ja muutenkin pinta oli hieman rikkikin. Salkun hinnassa oli selvästi otettu huomioon kannen kunto, sillä maksoin tästä vaivaiset viisikymmentä (50) senttiä. Jos kyseessä olisi ollut Marimekon valmistama pahvinen laukku, olisi hinta ollut vähintäänkin kympin. Olen siis eräänkin kerran törmännyt kirppareilla noihin Marimekon pahvisalkkuihin, joiden päälle on selvästi astuttu, piirrelty kauttaaltaan ja päällekin on kaadettu jotain tahmeaa ja hinnaksi on silti laitettu joku tähtitieteellinen summa.


Sain inspiraation salkun suhteen jo samana iltana, kun laukun kotiini raahasin. Otin kelmeässä keinovalossa lähtötilanne kuvan salkusta ja sen jälkeen aloin päällystämään salkkua uudelleen. Päädyin siihen ratkaisuun, että uuden pinnan sai vain kansi, sillä salkun muut pinnat olivat vielä ihan hyvässä kunnossa. Kaivoin lahjapaperi varastostani tähän käypäsen paperin ja leikkasin siitä sopivan palan. Sen jälkeen mallasin palan paikoilleen ja liimasin paperin taustapuolen ja asettelin sen paikoilleen niin, että reunat jäivät siististi. Lopuksi teippasin vielä alaosan kiinni leveällä teipillä. Koko homma oli valmis noin kymmenessä (10) minuutissa.

En tiedä, että onko tuunaukseni kovin kestävää sorttia. Se selviää ajan myötä. Jos lahjapaperi ei kestä käytössä, aion seuraavaksi kokeilla päällystää salkun tapetilla. Se lienee kestävämpää, vaikka tämä laittamani Ikean lahjapaperi onkin aika paksuhkoa.


Tykkään tehdä tällaisia yksinkertaisia Diy-juttuja. Harvemmin tosin kuvailen näitä juttujani blogiin, sillä onhan nämä vaatimustasoltaan sellaisia, johon alle kouluikäinenkin pystyisi. Siis hieman eri tasoa, mitä blogeissa on totuttu näkemään, sillä toisethan osaavat tehdä vaikka mitä hienoja juttuja. Vaikkei tämän päällystämisen toteutus vaatinutkaan kummoisiakaan taitoja, olen silti ihan tyytyväinen lopputulokseen. Salkusta tuli mielestäni siisti ja onhan se ihan söpökin.


16 kommenttia:

 1. Kiva tuli. Minulla on samanlainen salkku sinisenä, myös jo vähän elämää ja mustekynää kansi nähnyt. Taidanpa tuunata!

  VastaaPoista
 2. Tulipas näpsäkän näköinen salkku! Ja suotta olet noin vaatimaton, tämähän on hieno tuunaus!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun piti pari kertaa itse asiassa vielä miettiä, että kehtaanko edes laittaa salkusta kuvaa, sillä nettihän on tunnetusti täynnä vaikka miten ihania tuunauksia :D Mut ehkäpä yritän päästä vaatimaton -asenteestani eroon ja laitan vaikka jatkossakin jotain näitä näpertelyjäni esille!

   Poista
 3. Oi, tulipa hieno! Eihän tuo varmasti vaikea juttu ollut, mutta itsellä ei olisi tullut mieleenkään moista ideaa. En nimittäin omaa tuunaukseen tarvittavaa silmää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tosiaan ollut vaikea juttu. Se onkin sitten hankalampi homma tuunauksen kannalta, jos ei omista siihen tarvittavaa silmää :D Mutta ainahan voi ottaa mallia toisten ideoista :)

   Poista
 4. Wau, tuostahan tuli upea. Hauska paperi :) En tiedä miten kovaan kulutukseen salkkusi menee mutta vahvistaisikohan kuvan kestävyyttä esim. jokin lakkapinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos mahtavasta ideasta, eipä käynyt itsellä lakkaus mielessäkään! Mutta ehdottomasti aion kokeilla lakkausta, sillä salkku joutuu erittäin kovaan kulutukseen (= kolmevuotiaan armoille :D )

   Poista
 5. Tulipa kiva tuunaus! Ei kannata turhaan kainostella - yleensä juuri yksinkertainen on kaunista ja toimivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omia tekeleitä kohtaan sitä on tosinaan aika kriittinen.. Niinhän se yleensä menee, että yksinkertainen on kaunista ja toimivaa!

   Poista
 6. Noi salkut on niiin kivoja! Mulla on kaikki kosmetiikka tommosissa kampauspöydällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tuollainenhan on varsin kätevä kosmetiikan säilytykseen.

   Poista
 7. Salkusta tuli tosi kivannäköinen, oikein pirtsakka :) Juuri tällaisista diy-jutuista tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä kans tykkään diy-juttuja näpertää ja ihastella toisten tekemiä ihanuuksia :)

   Poista