11.11.2015

Lokerikko!Kerroin lokakuun alussa tekemässäni postauksessa, että näin kirpputorilla yhden aivan ihastuttavan retrolokerikon, jota en kuitenkaan raaskinut ostaa korkean hinnan vuoksi. Taisin myös mainita, että lokerikko jäi vaivaamaan mieltäni ja toivoin löytäväni sen vielä -50% kyltin kera pöydästä. Ja arvatkaapa mitä? No minä todella löysin sen puolella hintaa! Onneksi lokerikko ei ollut kelvannut kenellekään sillä lähes kolmenkymmenen (30) euron hinnalla. Onnea oli myös sen suhteen, että satuin paikalle sen jälkeen, kun tuo puolenhinnan kyltti oli aseteltu pöytään. Vaikka puolet hinnasta lähtikin pois, täytyy silti myöntää, että hinnaksi jäänyt neljätoista (14) euroa hieman kirpaisi.

Putsaamisen jälkeen lokerikolle löytyi heti hyvä sijoituspaikka keittiöstä. Muutamissa blogeissa olen huomannut, että tällainen lokerikko on otettu käyttöön käsityötarvikkeita varten. Lokerikot ovatkin varmasti oivia pienten nappien ja nippeleiden säilytykseen, mutta meillä tällaiselle lokerikolle oli akuutein tarve juuri keittiön piensäilytyksen pelastajana. Tähän asti moinen pikkutavara on ollut isossa laatikossa kaiken muun roinan seassa, eikä niitä ole meinannut sieltä tarpeen tullessa kovinkaan hyvin löytää, joten lokerikko tuli todella tarpeeseen pientavaran ojennuksessa pitämiseen.


Nyt vihdoin kaikki sälä on järjestyksessä. Yhdestä lokerikosta löytyy kuminauhat ja toisesta värikkäät pussinsulkijat. Kolmannesta löytyy valkoiset pussinsulkijat. Oi kyllä, kyllä hamstraan talteen kaikki niinkin tarpeelliset jutut, kuin leipäpussien mukana tulleet pussisulkijat. Ja toki jaottelen ne värin perusteella lokerikkoihin. Kuinka hyödyllistä! Neljäs lokerikko kätkee sisäänsä etikettitarrat. Viidenteen on säilötty mehupurkkien kumiset korkit ja kuudennesta löytyy ihan pikkuistakin pikkuisemmat Minigrip-pussit. Isoin eli seitsemäs lokerikko säilöö sisäänsä pillit sekä hammastikut. Lokerikko tuli kyllä heittämällä täyteen ja tälle oli selvästi todellinen tarve.Mukavaa että tämä pirtsakka lokerikko on sulautunut hyvin tuohon vanhaan keittiönkaappiin. Aivan kuin se olisi ollut aina siinä. Ja mikä parasta, sen lisäksi, että ulkonäkö miellyttää silmääni, on tuo pikkutavara nyt järkevästi ja siististi säilöttynä aivan käden ulottuvilla. Kuinka kätevää!


Nyt jatkan haaveilua uusista lokerikko löydöistä. Ai, kuinka tuollainen olisikaan kätevä eteisessä kaikille nauloille, ruuveille ja niiteille. Työpöydällä taasen pikkuiseen lokerikkoon voisi sujauttaa ne muutamat nuppi- ja hakaneulat, napit ja ompeluun tarvittavat langat. Lastenhuoneessa moinen lokerikko täyttyisi hetkessä vaikka tarroista tai figuureista. Ja menisihän tuollainen lokerikko myös vessassa, jossa sinne voisi sujauttaa vaikka pumpulipuikot, laastarit yms. hygienia tavaroita. No onneksi minulla on tämän metallisen keltaisen lokerikon lisäksi se aiemmin esittelemäni muovinen retrolokerikko - kyllähän näillä pääsee jo hyvään alkuun pikkusälän säilytyksen suhteen! 

16 kommenttia:

 1. Olipa hyvä tuuri, ihana lokerikko! Mutta mitä ihmettä sää suljet noilla pussinsulkijoilla???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä suljen noilla ihan perus pakastepusseja kiinni ( siis jos vaikka leivon pullaa, laitan pullat pakastusta varten pussiin ja pussinsulkijalla pussin kiinni). Mutta joo, en todellakaan tarvitsisi siihen hommaan kovinkaan montaa pussinsulkijaa, että ihan liikaahan noita on kertynyt tarpeeseen nähden :D

   Poista
 2. Hyvä tuuri ja vielä hauskan näköinen. Olen Clas Ohlsonilla katsellut vastaavia, mutta ne on niin rumia eli miehekkään mustia. Keltainen olisi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos vinkistä, pitääkin käydä kurkkaamassa, että minkälaisia nuo Clas Ohlsonin lokerikot ovat.. Jospa niistä saisi vaikka maalaamalla kivat!

   Poista
 3. Lokerikko sopii tosi hyvin tuohon hyllyyn! Mulle tulee mieleen näistä miljoonalokerikoista usein ruuvien sun muiden säilyttämisratkaisut, mutta tuo keltainen väri jotenkin muuttaa lokerikon luonnetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väri tosiaan vaikuttaa monesti tavaran luonteeseen :) Mulle taas tulee noista miljoonalokerikoista ensimmäisenä mieleen käsityöihmisten nappikokoelmat.. Ruuveille, muttereille, nauloille yms. tuollainen lokerikko olisi kyllä kans tosi kätevä!

   Poista
 4. Lapsuudenkodissani on ollut tuollainen lokerikko, erivärisenä vaan. Tuossa on kyllä jotain tosi ihanaa ja väri se vasta herkullinen onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kans kovasti tästä keltaisesta väristä. Ja se on aina nostalgista, kun bongailee jostain tavaroita, joita omassa lapsuudenkodissa on ollut :)

   Poista
 5. Ihana lokerikko <3 Ja aivan mahtava aarrekaappi ja -hyllykkö <3 Mä silmä kovana tutkin, että mitäs kaikkea ihanaa siellä onkaan. Täällä on toinen joka säästää pussinsulkijat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaappiin ja hyllyyn olen asetellut lemppari aarteitani eli lähinnä Aarikan peltipurkkeja ja Finelin emalipannuja ja kulhoja.. Mahtavaa kuulla, että pussinsulkijoiden säästäjiä on muitakin :D

   Kyllä lämmitti mieltä, kun olit jäänyt lukijaksikin :) Tervetuloa!

   Poista
 6. Oi, ihanan keltainen <3 Multa löytyy samanlainen mutta on vihertävän keltainen ja täynnä just niitä ompelutarvikkeita ja olisinkohan maksanut siitä sen 12e eli aika edullisesti mielestäni. Samanlaista keltaista ihailin myös kuin sulla, mutta siitä pyydettiin juurikin jotain 30e!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä keltainen väri on kyllä hieno, mutta varmasti sunkin vihertävän keltainen lokerikko on ihana! Reilun kymppi on kyllä ihan passeli hinta näille, mutta kolmisenkymppiä on jo kyllä liikaa :)

   Poista
 7. Mulla on vihreä lokerikko. Ja laatikoissa on välilevytkin. En ole mikään käsityöihminen, joten vielä on käyttö hakusessa. Taidan laittaa kaikki tilpehöörit järjestykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on hieno lokerikko, kun löytyy välilevytkin. Lokerikko on kyllä oikein oivallinen kaikelle tilpehöörille mitä kotoa löytyy! Hyvin pysyy kyllä pikkusälä järjestyksessä, kun kaikelle on oma lokerikkonsa.

   Poista
 8. Minä pidän punaisessa lokerikossani koruja, väliseinillä saa lokeroita vähän pienemmiksi ja hyvin toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kätevä korujen säilytykseen :) Väliseinien laittaminen on kyllä hyvä idea!

   Poista